Közélet

Több amerikai politikus méltatta Orbán Viktor nemzeti érdekeket szolgáló politikáját

Több amerikai politikus méltatta Orbán Viktor nemzeti érdekeket szolgáló politikáját

2023. május 4., csütörtök
Több amerikai politikus méltatta Orbán Viktor nemzeti érdekeket szolgáló politikáját

A nemzeti érdekek fontosságát, a szuverenitás védelmét és a határvédelem jelentőségét emelték ki a felszólalók az Együtt erő vagyunk című blokkban a Konzervatív Politikai Akció Konferencián (CPAC Hungary) csütörtökön Budapesten.

Ken Paxton texasi főügyész videóüzenetében kijelentette: egy nemzet szuverenitása a világosan lefektetett és megvédhető határokon áll vagy bukik. Kifejtette, hogy a tömeges bevándorlási hullám kezelése meghatározó hatással van arra a kultúrára, amely egy nemzet féltve őrzött karakterét, szokásait és életmódját adja. Szerinte a kikényszeríthető bevándorláspolitika létfontosságú ahhoz hogy egy nemzet meg tudja őrizni szuverenitását.

Ken Paxton szerint különösen igaz ez akkor, amikor egy országba megérkező bevándorlók nyíltan ellenségesek a befogadó nép értékeivel szemben és megtagadják az asszimilációt. Úgy vélte, hogy az irányítatlan és ellenőrizetlen bevándorlás közvetlen hatásai a társadalom valamennyi rétegében nyilvánvalóak.

Véleménye szerint a helyzet ellenére azonnali megtorlás sújt bármely vezetőt Texastól Magyarországig, aki érti és oltalmazza a nemzeti szuverenitást és az állampolgárság intézményét.

Ha nincsenek határaink, országunk sincs"

- jelentette ki Ken Paxton.

Gavin Wax, a New York-i Fiatal Republikánusok Klubjának 76. elnöke pedig arról beszélt, hogy az Egyesült Államokban a baloldaliak elítélik azokat a politikusokat, akik elismerik Magyarország érdemeit, amiért hazánk megvédi nemzeti szuverenitását, harcol az LMBTQ-lobbi ellen és ezek mellett pedig növeli a nemzeti születési rátát.

Gavin Wax szerint a képmutatás a baloldal tulajdonsága, akik megbélyegzik a nemzeti érdekek képviselőit. Követendő példaként emelte ki azt, ahogy Orbán Viktor kormánya a nép érdekeit tartja szem előtt. Szerinte az Egyesült Államoknak is egy erős konzervatív vezetésre van szüksége, amely nem az elit, hanem a keményen dolgozó amerikai lakosság érdekeit képviseli.

Az elnök szerint a nemzeti érdekek kiemelten fontosak, de úgy látja hogy Amerikában a baloldal átalakította az állami intézményeket és mindent megfertőzött a woke ideológiával.

A New York-i Fiatal Republikánusok Klubja tavaly John Foster Dullesról, az Egyesült Államok 1953 és 1959 között szolgáló külügyminiszteréről elnevezett díjjal tüntette ki Orbán Viktort.

Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.