Hírzóna

Petőfi, Tóth Árpád és a bor is előkerült a magyarérettségin

Petőfi, Tóth Árpád és a bor is előkerült a magyarérettségin

2023. május 8., hétfő
Petőfi, Tóth Árpád és a bor is előkerült a magyarérettségin

Ma reggel 9 órakor vették kezdetét az idei érettségik, a hagyományokhoz híven a magyarral kezdtek a diákok. Idén Lázár Ervin, Petőfi Sándor és egy, a bikavérről szóló ismeretterjesztő anyag került elő.

Az idei évektől eltérően idén reggel 9 órakor kezdődött az érettségi, továbbá nem május első, hanem második hetében. A vizsgák sorrendjében ugyanakkor nincs változás, idén is a magyarral kezdődött a szezon.

Középszinten a szövegértési résznél Máté Andrea: A bikavér legendája című ismeretterjesztő írásával kapcsolatosan kellett a diákoknak feladatokat megoldani. A gyakorlati szövegalkotási résznél pedig ajánlólevelet vagy biciklizős kampányt kellett írniuk.

A szövegalkotási résznél Petőfi Sándor és Tóth Árpád Csokonairól szóló két versét hasonlíthatták össze - vagy Lázár Ervin: A kovács című novelláját elemezhették.

Az, hogy Petőfi előkerült az érettségin, nem meglepő, mivel a költő 200 éve született.

A végzősök holnap a matematikával folytatják az érettségit.

(via Eduline)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.