Közlekedés

A hétvégén nyitva tart a hármashatár Kübekházánál

A hétvégén nyitva tart a hármashatár Kübekházánál

2023. május 18., csütörtök
A hétvégén nyitva tart a hármashatár Kübekházánál

A korábbi évek hagyományainak megfelelően a Kübekházán rendezett falunapi ünnepséggel egyidőben a Triplex Confiniumnál ideiglenes határnyitás lesz, így szombaton és vasárnap Magyarország és Románia között is átléphetik a határt az utazók - közölte a rendőrség honlapján csütörtökön.

A személyforgalom Magyarország és Románia között szombaton és vasárnap - magyar idő szerint - 9 óra és hajnal 1 óra között használhatja az ideiglenes átkelőhelyet. A kübekházi közúti határátkelőhely Magyarország és Szerbia között változatlan nyitvatartással 7 óra és 19 óra között működik.

A Triplex Confinium hármashatár jelnél az ideiglenes határt - a kübekházi közúti átkelőhellyel megegyezően - az autóbusz kivételével a személyforgalom veheti igénybe. Az átkelőt a magyar, román és szerb állampolgárok mellett az EU, EGT, Svájc állampolgárai, és az ő szabad mozgás uniós jogát élvező harmadik országbeli családtagjai használhatják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.