Szankciókkal fenyegetőznek a dollármédián keresztül az amerikaiak

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Egy cikk szerint David Pressman amerikai nagykövet szerdára sajtótájékoztatót hívott össze, ahol akár szankciókat is bejelenthet.

„Az amerikaiak a 444 nevű dollármédiában megüzenték: szankciók jönnek Magyarország ellen, ha nem változtat a békepárti álláspontján!” – írja reggeli bejegyzésében Deák Dániel politikai elemző.

A 444.hu ma reggel „több, egymástól független diplomáciai forrásra” hivatkozva azt írta, hogy az amerikai kormány új intézkedést tervez a magyar kormány megbüntetésére, például felmerült, hogy szankciót vetnek ki befolyásos személyekre. 

A cikk szerint David Pressman amerikai nagykövet szerdára sajtótájékoztatót hívott össze, ahol akár szankciókat is bejelenthet, bár hivatalosan semmilyen témát sem jelölt meg az eseményt szervező nagykövetség.

Deák Dániel kiemelte: a dollármédia az amerikai kormány üzenőfüzeteként funkcionál. 

A teljes cikket a Magyar Nemzeten olvashatja el.

NÉHÁNY HETE BARÁTOKRA LELT SZEGEDEN A NAGYKÖVET

A közelmúltban David Pressman Szegedre is ellátogatott, ahol Botka Lászlóval is találkozott. Emlékezetes, hogy ez pont egy nappal azelőtt történt, hogy Gyurcsány Ferenc és pártja, a Demeokratikus Koalíció bevette a szegedi városházát. A magyarok többségét, a magyar kormányt lépten nyomon gyalázó nagykövet valószínűleg nem csak a város szépségeit és a városháza dísztermét érkezett megnézni. A baloldali különutas és kormánykritikus polgármesterrel gyaníthatóan egyeztethetett a magyar kormány ellen tervezett lépésekről is.

Előző sztori

Magyar vezetőket is lehallgatott az Egyesült Államok

Következő sztori

Ne rémüljön meg, csak helikopterek gyakorlatoznak