Politika

Orbán Viktor: Ez a siker kulcsa

Orbán Viktor: Ez a siker kulcsa

2023. április 24., hétfő
Orbán Viktor: Ez a siker kulcsa

Mindig örömmel jövök és otthon érzem magam önök között – hangsúlyozta a XVI. Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján mondott beszédében Orbán Viktor. A miniszterelnök kiemelte: van néhány tulajdonság, ami közös kell, hogy legyen a diákokban, az oktatókban, és a miniszterelnökökben. Szerinte az egyik ilyen a kíváncsiság, a másik a kreativitás, problémamegoldás, és a harmadik a kitartás. Orbán Viktor úgy fogalmazott: a negyedik fontos képesség az együttműködés, mert család, munkatársak nélkül nem lehet nagyot alkotni.  Mint hangsúlyozta: ez a siker kulcsa.

A magyar diákok sikere itthon és a nemzetközi mezőnyben, egyben az oktatás sikere is

− fogalmazott Orbán Viktor. A miniszterelnök leszögezte, hogy csak akkor boldogul Magyarország, ha mindenki dolgozik és jól dolgozik. Kiemelte, hogy a kormány folyamatosan megújítja a szakképzést, a tanulók, az oktatók és a szülők pedig nyitottak a változásokra.

Évről évre többen jelentkeznek a szakképzésbe, és javulnak a jegyeik

− ismertette a kormányfő. Felhívta a figyelmet, hogy a nyugati és a keleti cégek egyszerre vannak jelen Magyarországon és olyan országot építenek, ahol jó élni. 

A miniszterelnök kiemelte: csak itt van magyar jövő.

Orbán Viktor beszédében megköszönte a pedagógusok munkáját. Beszéde végén sok sikert kívánt a szakképzésben tanulóknak és az oktatóknak.

Orbán Viktor miniszterelnök ma délelőtt a XVI. Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján mond beszédet Budapesten. A miniszterelnök immár kilencedik alkalommal vesz részt a rendezvényen, ahol az oktatás és a szakképzés lesz a központban. 

A tavalyi megnyitón a miniszterelnök úgy fogalmazott: „Magyarország az a hely, ahol érdemes élni, és érdemes dolgozni. A hely, ahol élünk, a hazánk az egyik legjobb hely Európában. Az elmúlt években gyorsan nőttek a bérek.” 

Egyik napról a másikra új gyárak, telephelyek, új termelési központok nőttek ki a földből, és ők mindannyian a Ti munkátokra számítanak. Adókedvezményt biztosítunk a pályakezdő fiataloknak és azoknak a cégeknek is, amelyek Benneteket alkalmaznak

− emelte ki a pályaválasztás előtt álló fiataloknak a miniszterelnök.

Hozzátette: 

Támogatjuk a családalapítást és az otthonteremtést, a házépítést és a felújítást. Aki ma Magyarországon a munkájából szeretne megélni, annak lesz munkája, lesz otthona, és biztonságos környezetben nevelheti fel a gyerekeit a világ legszebb országában. Nem fogtok ennél jobb ajánlatot kapni egyetlen más országtól sem, azok ráadásul meg nem is a hazátok.

Parragh László: a gazdaság sikerének egyik kulcsa a vállalatok munkaerő igényét beépíteni az oktatásba

A gazdaság sikerének egyik kulcsa, hogy beépüljön az oktatásba, a szakképzésbe a gazdaság és a vállalatok szakképzett munkaerő iránti igénye - hangsúlyozta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke hétfőn Budapesten, a 16. Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján. Kiemelte, a kamara álláspontja szerint a szakképzés reformja soha nem érhet véget, mert a szakoktatást mindig a változáshoz, a valós igényekhez kell igazítani. A kamara folyamatosan megfogalmazza és továbbítja a döntéshozókhoz a gazdasági élet szereplőinek szakmunkás munkaerő igényét, amit a munkaerőpiac követni tud - mondta az MKIK elnöke.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.