Orbán Viktor: Ez a siker kulcsa

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mindig örömmel jövök és otthon érzem magam önök között – hangsúlyozta a XVI. Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján mondott beszédében Orbán Viktor. A miniszterelnök kiemelte: van néhány tulajdonság, ami közös kell, hogy legyen a diákokban, az oktatókban, és a miniszterelnökökben. Szerinte az egyik ilyen a kíváncsiság, a másik a kreativitás, problémamegoldás, és a harmadik a kitartás. Orbán Viktor úgy fogalmazott: a negyedik fontos képesség az együttműködés, mert család, munkatársak nélkül nem lehet nagyot alkotni.  Mint hangsúlyozta: ez a siker kulcsa.

A magyar diákok sikere itthon és a nemzetközi mezőnyben, egyben az oktatás sikere is 

− fogalmazott Orbán Viktor. A miniszterelnök leszögezte, hogy csak akkor boldogul Magyarország, ha mindenki dolgozik és jól dolgozik. Kiemelte, hogy a kormány folyamatosan megújítja a szakképzést, a tanulók, az oktatók és a szülők pedig nyitottak a változásokra.

 Évről évre többen jelentkeznek a szakképzésbe, és javulnak a jegyeik 

− ismertette a kormányfő. Felhívta a figyelmet, hogy a nyugati és a keleti cégek egyszerre vannak jelen Magyarországon és olyan országot építenek, ahol jó élni. 

A miniszterelnök kiemelte: csak itt van magyar jövő.

Orbán Viktor beszédében megköszönte a pedagógusok munkáját. Beszéde végén sok sikert kívánt a szakképzésben tanulóknak és az oktatóknak. 

Orbán Viktor miniszterelnök ma délelőtt a XVI. Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján mond beszédet Budapesten. A miniszterelnök immár kilencedik alkalommal vesz részt a rendezvényen, ahol az oktatás és a szakképzés lesz a központban. 

A tavalyi megnyitón a miniszterelnök úgy fogalmazott: „Magyarország az a hely, ahol érdemes élni, és érdemes dolgozni. A hely, ahol élünk, a hazánk az egyik legjobb hely Európában. Az elmúlt években gyorsan nőttek a bérek.” 

Egyik napról a másikra új gyárak, telephelyek, új termelési központok nőttek ki a földből, és ők mindannyian a Ti munkátokra számítanak. Adókedvezményt biztosítunk a pályakezdő fiataloknak és azoknak a cégeknek is, amelyek Benneteket alkalmaznak

− emelte ki a pályaválasztás előtt álló fiataloknak a miniszterelnök.

Hozzátette: 

Támogatjuk a családalapítást és az otthonteremtést, a házépítést és a felújítást. Aki ma Magyarországon a munkájából szeretne megélni, annak lesz munkája, lesz otthona, és biztonságos környezetben nevelheti fel a gyerekeit a világ legszebb országában. Nem fogtok ennél jobb ajánlatot kapni egyetlen más országtól sem, azok ráadásul meg nem is a hazátok.

Parragh László: a gazdaság sikerének egyik kulcsa a vállalatok munkaerő igényét beépíteni az oktatásba

A gazdaság sikerének egyik kulcsa, hogy beépüljön az oktatásba, a szakképzésbe a gazdaság és a vállalatok szakképzett munkaerő iránti igénye – hangsúlyozta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke hétfőn Budapesten, a 16. Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján. Kiemelte, a kamara álláspontja szerint a szakképzés reformja soha nem érhet véget, mert a szakoktatást mindig a változáshoz, a valós igényekhez kell igazítani. A kamara folyamatosan megfogalmazza és továbbítja a döntéshozókhoz a gazdasági élet szereplőinek szakmunkás munkaerő igényét, amit a munkaerőpiac követni tud – mondta az MKIK elnöke.

Előző sztori

Végletekig kiélezett csatában kerültek előnybe a szegedi röplabdázók

Következő sztori

Pápalátogatás – Letölthető a katolikus mobilapplikáció, a KAPP