Közélet

Egyértelmű jelei vannak Gyurcsány szegedi hatalomátvételének

Egyértelmű jelei vannak Gyurcsány szegedi hatalomátvételének

2023. április 28., péntek
Egyértelmű jelei vannak Gyurcsány szegedi hatalomátvételének

A pénteki közgyűlés a hagyományos hangulatban telt, a kisebbségben lévő kormánypárti képviselők igyekeztek felvenni a harcot az elsöprő baloldali többséggel.

Természetesen most is Botka László audiokommentárja kísért minden egyes Fidesz és KDNP-s felszólalást.

Ami viszont változott, az a hangvétel. Azt eddig is megszoktuk, hogy magaslóról és gőgösen igyekszik zsebre tenni a polgármester a kormányoldalt - élve és olykor visszaélve minden hatalmával, ami a közgyűlés vezetésével jár.

A pénteki közgyűlésen is ez voltaz alap, de már érezhető volt a „Gyurcsány-hatás” is, ami a pártelnök néhány héttel ezelőtti látogatása után egyáltalán nem meglepő. Ennek leginkább érezhető jele, hogy a város ügyei helyett sokkal inkább a kormány szapulását helyezik előtérbe a baloldalon, élén Botka Lászlóval.

https://szegedma.hu/2023/03/gyurcsany-ferenc-atvette-az-iranyitast-szeged-felett

Aki ma bent ült, vagy figyelemmel követte a közgyűlést, a polgármester és az alpolgármesterek, valamint a baloldali képviselők felszólalásait, az meggyőződhetett a szegedi városvezetés régóta mantrázott, de az utóbbi hetekben hangosan kiabált és a házi propaganda sajtóban címoldalon tartott elvekről. Eszerint a kormány rossz, a kormány semmit nem csinál jól, az országot gazdasági válságba lökte és löki - de pénzt azonnal adjon és sokat. Hogy milyen, olykor a jogszerűséggel köszönőviszonyt sem ápoló, vagy éppen a szegedieket sarcoló döntésekkel hozzák nehéz helyzetbe a városban élőket, arról természetesen hallgatnak, vagy ebben az esetben is a kormányt okolják

Binszki József szavaira nincs és nem is lehet magyarázat

Meglepően aktív volt ma a Gyurcsány párt helyi polgármestere, vagy ahogy

a fideszes képviselő, Német Ferenc lényegre mutató félmondatban utalt rá árnyékpolgármester, Binszki József.

A féléve egyszer csak hirtelen alpolgármesterré kinevezett DK-s politikus minden alkalmat megragadott, hogy elmondhassa pártja minden narratíváját és a pártvezetés elvárásának megfelelően szidni tudja a kormányt.

Sajnos ebben semmi meglepő nincs, azonban az ukrán-orosz háborúról alkotott véleménye finoman szólva is távol áll a nemzettudattól.

Történt, hogy Binszki József egy inflációt bemutatni kívánó példában Spanyolországot hozta példának, majd megjegyezte, és azt mondta, hogy azt az országot is ugyanúgy érinti a háború, mint hazánkat.

A kormánypárti politikusok azonnal jelezték, hogy ezt erős kijelenteni, mert spanyol-ukrán határ nem létezik, magyar-ukrán annál inkább. Erre jött az egészen arcpirító válasz: nincs jelentősége.

Megmutatjuk videón is:

Bár éppen a DK-s képviselő vádolta szövegértési nehézséggel a kormánypárti társát - tegyük hozzá oktalan, mégis úgy tűnik neki vannak ilyen jellegű nehézségei. Igyekszünk segíteni, írunk néhány dolgot, miért van jelentősége, hogy a magyarok, vagy a spanyolok összefüggésében beszélünk a háborúról.

  • nap mint nap kárpátaljai magyar emberek halnak meg a fronton
  • több millió ukrán keresett és kapott hazánkban átmeneti, vagy hosszabb ideig menedéket
  • több százezer ukrán a háború kezdete óta életvitelszerűen él hazánkban
  • a kárpátaljai magyarok napi veszélyben, életveszélyben élnek a háború miatt
  • a határvédelem megerősítésére költött több százmillió forint


És ez mind csak a jéghegy csúcsa, amit egy felelős politikus, de egy felelős városi képviselő is figyelembe vesz és figyelembe kell is vegyen, ha szólásra emelkedik. Ennek még akkor is így kell lennie, ha éppen az alaptalan párt narratívát sorolja.

A két ország között egyenlőségjelet csak akkor lehet tenni, amikor a béke mellett kötelezik el magukat....

A BALOLDAL SOSEM MAGYAR SZEMSZÖGBŐL SZEMLÉLI A VILÁGOT

Megkerestük a szegedi Fidesz és KDNP frakciót, hogy reagáljanak Binszki József kijelentésére. „Érdekes, hogy a baloldal valahogy sosem a magyar érdeket képviseli, sosem magyar szemszögből szemléli a világot. Binszki József alpolgármester szerint Spanyolországot épp annyira érinti a háború, mint hazánkat. Ezzel szemben Magyarország határos a háborúban álló Ukrajnával, hazánkba 2 millió ukrajnai menekült érkezett, akik közül 100 ezres nagyságrendben ma is sokan Magyarországon tartózkodnak. Eközben kárpátaljai magyarok tízezrei is hazánkba menekültek, félve a sorozástól és a háború borzalmaitól, sokan viszont ma is kint élnek, és számítanak az anyaország segítségére. Legrosszabb helyzetbe a frontra hurcolt magyar férfiak kerültek, akik közül sokaknak az életüket kell áldozniuk egy fegyveres konfliktusban, melyhez semmi közük.
Magyarország energiaellátása szempontjából sem mellékesek az Ukrajnában zajló események, hiszen hazánk gázellátásának jelentős része északkeleti szomszédunkon mint tranzitországon keresztül történik. A háború és a szankciók évtizedek óta nem látott kihívások elé állították Magyarország gazdaságát és energiabiztonságát. A magyarországi baloldalt nem zavarja, hogy Magyarország történelme legnagyobb humanitárius akcióját hajtotta végre az ukrajnai háború áldozatai érdekében, csak tavaly 100 millió eurót fordítottunk erre a célra. Ezért mondjuk mi, hogy mielőbbi tűzszünetet és békét akarunk, miközben a háborús pszichózisban égő nemzetközi és magyarországi baloldal a szankciók kiterjesztése és a harcok folytatása pártján áll, kockáztatva a háború eszkalációját, Magyarország belesodródását a fegyveres konfliktusba.”- válaszolta megkeresésünkre Haág Zalán, a KDNP frakcióvezetője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.