Sport

A Szegedi RSE győzelemmel kezdte az NB I elődöntőt

A Szegedi RSE győzelemmel kezdte az NB I elődöntőt

2023. április 4., kedd
A Szegedi RSE győzelemmel kezdte az NB I elődöntőt

A Vidux-Szegedi RSE hazai sikerrel nyitotta az NB I-es rájátszást: az elődöntő első mérkőzésén 3:1-re győzött a DKSE ellen.

A csapat vélekedése szerint a találkozó minden szempontból megfelelt az elképzeléseknek. Az első szettben kiemelték Tomás Dileoblokkjait,Csányi Dánieltámadásait ésDavi Pozzobonszinte fogadhatatlan nyitásait, amely következtében 25:19-re meg is nyerték a szettet.

A második szettben Borsi Levente többször is reménytelennek tűnő labdákat mentett, Piti Richárd pedig ász nyitásokkal, erős támadásokkal segítette előre a csapatot, a végén a szegediek maradtak alul 25:23-as eredménnyel.

A térfélcsere utánismét a hazaiak kerültek jobb formába, a harmadik szettben 25:21-re győztek, a negyedikben 26:24-re.

Hosszabb kihagyás után léptünk újra pályára, ami meglátszott a játékunkon. A második szettben többször is úgy éreztem, hogy belealudtunk a mérkőzésbe, de ezen a játszmán kívül mindig túl tudtunk lépni a nehéz helyzeteken. A harmadik szettben viszont újra azon a hőfokon égett a csapat, amelyegy elődöntőhözkell. Örülünk a győzelemnek, viszont van még előttünk több mérkőzés, holnaptól már a következő meccs lesz a legfontosabb, nem pedig az, hogy most nyertünk

összegezte Fésüs Erzsébet.

Az elődöntő második találkozója csütörtökön 19:30-tól lesz a Dunaújváros otthonában.

A harmadik összecsapást április 11-én (kedd) 19 órakor rendezik, kivételesen az újszegedi sportcsarnokban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.