Meteor

Visszatér a 20 fok meleg, de csak pár napig

Visszatér a 20 fok meleg, de csak pár napig

2023. március 29., szerda
Visszatér a 20 fok meleg, de csak pár napig

Holnap még csak pár helyen, de péntektől az ország nagyrészén újra visszatér a tavaszi felmelegedés.

Mint az Időkép írja, a csütörtök hajnal a kevésbé felhős keleti, északkeleti tájakon még hozhat fagyokat, de a maihoz hasonló hidegre már nem kell számítani, a fagyzugokban -3, -4 fokig hűlhet le a levegő. Az ország nagy részén azonban már nem fog fagyni, így a nappali felmelegedés is erősödni fog:

az ország északkeleti harmadán 10-14, máshol már 15-20 fok várható a délutáni órákban, a legmelegebb nyugaton, délnyugaton lesz.

Pénteken az enyhe hajnalt követően már mindenhol 15 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, a legmelegebb tájakon akár 20-21 fok is lehet.

Zavartalan napsütésre azonban ne számítsunk. Csütörtökön csak rövid időszakokra süthet ki a nap, délutántól nyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor. Nyugaton, délnyugaton néhol zivatar sem kizárt. Éjjel ez a csapadékzóna kelet felé vonul, pénteken a nap első felében lehetnek hosszabb napos időszakok, majd délután nyugat felől újabb csapadékzóna érkezik. A déli-délnyugati szelet mindkét napon többfelé élénk, főként a Dunántúlon erős lökések kísérhetik.

És sajnos ez az enyhülés sem fog sokáig tartani: szombaton még marad az enyhe idő, ám vasárnaptól újabb lehűlés körvonalazódik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.