Világtükör

Többször riasztották tűzhöz a tűzoltókat tavaly, mint műszaki mentéshez

Többször riasztották tűzhöz a tűzoltókat tavaly, mint műszaki mentéshez

2023. március 11., szombat
Többször riasztották tűzhöz a tűzoltókat tavaly, mint műszaki mentéshez

Szatmári Imre igazgató a vármegyei katasztrófavédelmi évértékelőn úgy fogalmazott, az extrém szárazság miatt alakult ez így.

A Délmagyar információi szerint a dandártábornok azt emelte ki az állománygyűlésen, hogy a világjárvány, az orosz-ukrán fegyveres konfliktus és az azt követő gazdasági nehézségek határozták meg a tavalyi évet.

Tavaly ugyanakkor hosszú idő után először fordult elő, hogy több tűzesethez riasztották a katasztrófavédelem munkatársait, mint műszaki mentéshez.

Mindennek az extrém szárazság volt az oka, ami miatt a szabadtéri tüzek sokszor emberfeletti küzdelmet kívántak, az ebben résztvevőket fizikailag és lelkileg is megterhelték az olykor több napos bevetések.

Bár továbbra is az egyes, azaz a legalacsonyabb fokozatú riasztásokból volt a legtöbb, az ennél magasabb fokozatú riasztás jóval nagyobb számban rendelték el, főleg a nagy kiterjedésű szabadtéri tűzesetek miatt.

Arról még tavaly nyáron lapunk is beszámolt, hogy júliusban szinte minden nap tűz ütött ki Szegeden és környékén, A bajai úti eset különösen káros hatással volt a környezetre. A Katasztrófavédelem akkor azt mondta lapunknak, az ilyen tűzesetek komoly károkat okoznak a természetben, nem beszélve a környező ingatlanokról és a tanyavilágról. Augusztusra aztán országosan is növelték a Katasztrófavédelem állományát a túl sok tűzeset miatt, a tűzgyújtási tilalom egészen szeptember végéig érvényben maradt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.