Közélet

Számos kiskundorozsmai fejlesztésről számolt be Ruzsa Roland

Számos kiskundorozsmai fejlesztésről számolt be Ruzsa Roland

2023. március 2., csütörtök
Számos kiskundorozsmai fejlesztésről számolt be Ruzsa Roland

Hagyomány, biztonság, közösségépítés – erre a három dologra fektet nagy hangsúlyt Ruzsa Roland, Kiskundorozsma önkormányzati képviselője (Fidesz-KDNP). Helyi programokról és fejlesztésekről adott interjút a Délmagyarnak.

A képviselő kiemelte, hogy nagyon nehéz és komoly örökséget vehetett át tavaly Kiskundorozsmán, mivel elődje, Mihálffy Béla kiválóan képviselte a területet 12 éven keresztül. Ruzsa Roland nem csak folytatni kívánja a már hagyománynak számító rendezvényeket, hanem bővítené is a programokat. Az új események közé tartozik a nyár elejére tervezett kiskertes övezeti családi nap, illetve a népzenei találkozó.

Ruzsa Roland elárulta mottóját is:

Rend a lelke mindennek.

Fontosnak tartja, hogy Kiskundorozsma arculata rendezett legyen, ezért rendszeresen tart szemétgyűjtő akciókat. A terület kiváló közbiztonsága véleménye szerint a hatóságokkal való folyamatos kapcsolatnak és a polgárőrség munkájának köszönhető, akik hamarosan új egyesületet alakítanak a kiskertes övezetben.

Az interjúban szóba kerültek a fejlesztések is. A kormány támogatásával, Mihálffy Béla közbenjárásával kétsávossá válik a Szilva utcai körforgalom, de tervben van idénre a Maty-Parti út és a Körte utca leaszfaltozása, a Thurzó Gyógyszertár előtti parkoló rendezése, valamint a bölcsődék, óvodák és iskolák folyamatos fejlesztése is. Folytatódik a járdarekonstrukciós program is, és távlati cél, hogy a szélmalomnál vizesblokkot alakítsanak ki, a játszóterek pedig új játékokat kapjanak.

A teljes interjút itt olvashatja el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.