Pénteken 189 migránst tartóztattak fel a vármegyében

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2023. március 17-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 218 határsértőt tartóztattak fel és 119 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – közölte a rendőrség.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 8 esetben összesen 189 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom és Ruzsa közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, algériai, indiai, iraki, iráni, marokkói, szír és szudáni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 12 embert fogtak el, közokirat-hamisítás miatt 3, embercsempészés miatt 4 ember ellen indult büntetőeljárás.

Ruzsa közigazgatási területén, lakott területen kívül, március 17-én 14 óra 15 perckor a rendőrök ellenőriztek egy ukrán állampolgárságú férfit, egy magyar honosságú személygépkocsi vezetőjeként.  A járműben utasként 5 fő, magát szír állampolgárnak valló férfi, nő és gyermek utazott. Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Borítókép: Police.hu

Előző sztori

Hétfőn indul a vízivást népszerűsítő hét az óvodákban és iskolákban

Következő sztori

Április 2-től egy szegedi vonat megáll a Monorierdőn és Üllőn is