Közélet

Országosan jelentősen nő, Szegeden stagnál az újszülöttek száma

Országosan jelentősen nő, Szegeden stagnál az újszülöttek száma

2023. március 31., péntek
Országosan jelentősen nő, Szegeden stagnál az újszülöttek száma

Országos viszonylatban a pozitív januári számok után, februárban ismét javuló népességi értékeket közölt a KSH.

Februárban 6526 gyermek született, 7,2%-kal, 436 újszülöttel több, mint egy évvel korábban. A januári számokkal összességében pedig 14.057 gyermek jött a világra az év első két hónapjában, amely 10,6%-kal, 1352-vel több, mint tavaly.

A halálozások száma ennél is jelentősebb javulást mutat, a januári 14%-os csökkenés után februárban is 14%-kal csökkent, összességében 3554 személy hunyt el az év első két hónapjában a tavalyihoz képest. A természetes fogyás ezzel 12.951 főről, 8178-ra csökkent.

Területi bontásban még nem elérhetőek az adatok, azonban az SZTE Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán született gyermekek száma nyilvános. Ez természetesen nem mutatja meg pontosan hány szegedi újszülöttel gyarapodott Szeged, mivel a környékbéliek is itt születnek, továbbá az otthoni szülést választók száma sem derül ki belőle, de jó viszonyítási alapnak a hivatalos számokig.

2022. januárjában 119 gyermek látta meg a napvilágot a klinika falai között, februárban pedig 118. Az országos növekvő tendencia ellenére Szegeden nem történt lényegi változás,

2023. januárjában 3 gyermekkel több, februárban pedig 1 gyermekkel kevesebb született.

Frissítés:

A stagnálás folytatódott, 2022 és 2023 márciusában is 114 újszülött látta meg a napvilágot a klinikán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.