Egyetem

Mérföldkőhöz érkezett az SZTE digitális modellváltása

Mérföldkőhöz érkezett az SZTE digitális modellváltása

2023. március 9., csütörtök
Mérföldkőhöz érkezett az SZTE digitális modellváltása

A digitális modellváltást, még novemberben jelentette be a Szegedi Tudományegyetemen, viszont maga a projekt 7 hónappal korábbra vezethető vissza.

Teljes nevén, a Komplex digitális modellváltás – intelligens fokozatváltás című projekt célja röviden, hogy az egyetem oktatói, hallgatói és minden polgára alkalmazkodni tudjon a modern és gyorsan változó világhoz. Ennek érdekében pedig nem csak az eszközparkot növelik, de különböző gyakorlati képzések és nagy horderejű épületfelújítást is végrehajtanak.

Jelenleg a WIFI hálózatfejlesztés első ütemével készültek el, illetve az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Petőfi Sándor sugárúti épület energetikai beruházásának kiviteli terveivel, továbbá elindult a projektbe tervezett eszközök ütemezett beszerzése is.

Készségfejlesztő képzések az SZTE polgárainak

A projekt keretében készségfejlesztő kurzusok és tréningek indultak az egyetemi dolgozók és hallgatók számára, amelyek száma hamarosan tovább fog bővülni. Az oktatási platform kínálatából célzottan, meghatározott szempontrendszer alapján összeállítottak különböző kompetenciák fejlesztésére kiajánlott csomagokat, melyek közül célcsoportonként és fejlesztendő készségek szerint lehet válogatni.

Szabadegyetem a digitalizáció jegyében

Az SZTE Szabadegyetem előadássorozatának keretében a projektben meghatározott fejlesztendő területek témájában a 2023-as év tavaszi félévben Prof. Dr. Racsmány MihályTanító kvízek, amelyek örökre megváltoztatják az oktatást, és Dr. Geretovszky ZsoltAdditív forradalom: 3D nyomtatás a tudomány és a gyógyítás szolgálatábancímmel tartott előadást.

Összehangolják a munkaerőpiacot a felsőoktatással

A Karrier Iroda stratégiaalkotási folyamatának elősegítésére egy weboldal fejlesztésének előkészítési munkálatai is elindultak. A projekt támogatja továbbá egy a munkaerőpiaci elvárásokat összegző, évente elvégzett munkaerőpiaci kutatás kivitelezését. A munkaadói és hallgatói preferenciák összehasonlításának céljával felmérés készül a munkaerőpiac és a felsőoktatás harmonikus együttműködése és a sikeres hallgatói életút érdekében. A 2023-as felmérés tavasszal valósul meg.

Az SZTE mobilapplikációja is beszerzés alatt

Folyamatban van egy olyan SZTE mobilapplikáció beszerzése is, amelynek célja valamennyi egyetemi digitális szolgáltatás elérésének biztosítása a tanuláshoz, valamint a munkavégzéshez szükséges információk, célzott és személyre szabott közvetítése.

Weboldal és hírlevél segít a tájékozódában

A projekt céljai és eredményei terjesztésének segítéséreDigitális jövőcímmel elkészült a már említett honlap, az oldalon a projekttel kapcsolatos legfontosabb információkon túl az érdeklődők tájékozódni tudnak a megvalósuló fejlesztésekről, képzésekről, programokról is, valamint feliratkozhatnak a projekthez kapcsolódóhírlevélre, melynek első száma 2023 februárjában jelent meg.

Borítókép: Délmagyar / Karnok Csaba

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.