Mérföldkőhöz érkezett az SZTE digitális modellváltása

A digitális modellváltást, még novemberben jelentette be a Szegedi Tudományegyetemen, viszont maga a projekt 7 hónappal korábbra vezethető vissza.

Teljes nevén, a Komplex digitális modellváltás – intelligens fokozatváltás című projekt célja röviden, hogy az egyetem oktatói, hallgatói és minden polgára alkalmazkodni tudjon a modern és gyorsan változó világhoz. Ennek érdekében pedig nem csak az eszközparkot növelik, de különböző gyakorlati képzések és nagy horderejű épületfelújítást is végrehajtanak.

Jelenleg a WIFI hálózatfejlesztés első ütemével készültek el, illetve az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Petőfi Sándor sugárúti épület energetikai beruházásának kiviteli terveivel, továbbá elindult a projektbe tervezett eszközök ütemezett beszerzése is.

Készségfejlesztő képzések az SZTE polgárainak

A projekt keretében készségfejlesztő kurzusok és tréningek indultak az egyetemi dolgozók és hallgatók számára, amelyek száma hamarosan tovább fog bővülni. Az oktatási platform kínálatából célzottan, meghatározott szempontrendszer alapján összeállítottak különböző kompetenciák fejlesztésére kiajánlott csomagokat, melyek közül célcsoportonként és fejlesztendő készségek szerint lehet válogatni.

Szabadegyetem a digitalizáció jegyében

Az SZTE Szabadegyetem előadássorozatának keretében a projektben meghatározott fejlesztendő területek témájában a 2023-as év tavaszi félévben Prof. Dr. Racsmány Mihály Tanító kvízek, amelyek örökre megváltoztatják az oktatást, és Dr. Geretovszky Zsolt Additív forradalom: 3D nyomtatás a tudomány és a gyógyítás szolgálatában címmel tartott előadást.

Összehangolják a munkaerőpiacot a felsőoktatással

A Karrier Iroda stratégiaalkotási folyamatának elősegítésére egy weboldal fejlesztésének előkészítési munkálatai is elindultak. A projekt támogatja továbbá egy a munkaerőpiaci elvárásokat összegző, évente elvégzett munkaerőpiaci kutatás kivitelezését. A munkaadói és hallgatói preferenciák összehasonlításának céljával felmérés készül a munkaerőpiac és a felsőoktatás harmonikus együttműködése és a sikeres hallgatói életút érdekében. A 2023-as felmérés tavasszal valósul meg.

Az SZTE mobilapplikációja is beszerzés alatt

Folyamatban van egy olyan SZTE mobilapplikáció beszerzése is, amelynek célja valamennyi egyetemi digitális szolgáltatás elérésének biztosítása a tanuláshoz, valamint a munkavégzéshez szükséges információk, célzott és személyre szabott közvetítése.

Weboldal és hírlevél segít a tájékozódában

A projekt céljai és eredményei terjesztésének segítésére Digitális jövő címmel elkészült a már említett honlap, az oldalon a projekttel kapcsolatos legfontosabb információkon túl az érdeklődők tájékozódni tudnak a megvalósuló fejlesztésekről, képzésekről, programokról is, valamint feliratkozhatnak a projekthez kapcsolódó hírlevélre, melynek első száma 2023 februárjában jelent meg.

Borítókép: Délmagyar / Karnok Csaba

Előző sztori

Visszalépett Hamar Zsolt a Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgatói tisztségéért kiírt pályázattól

Következő sztori

Rétvári Bence: az embercsempészek uralják az európai migrációs politikát