Politika

Kubatov Gábor reméli, hogy Szeged is visszahódítható

Kubatov Gábor reméli, hogy Szeged is visszahódítható

2023. március 10., péntek
Kubatov Gábor reméli, hogy Szeged is visszahódítható

A Fradiról

Kubatov Gábor a Mandinernek adott interjúban hosszabban beszélt a Fradiról. A klubelnök azt mondta: „Óriási dolog, hogy itt vagyunk, Európa legjobbjai között”. A csapat vezetőedzőjéről, az orosz Sztanyiszlav Csercseszovról elismerően beszélt, kiemelve a profizmusát, ahogy az ellenfelekből a csapatát felkészíti. A magyar játékosok nagyobb arányáért reklamálóknak azt üzente: csak azért, mert valaki magyar, nincs előjoga a többiekkel szemben.

A beszélgetésben előkerült a Liu fivérek ügye is, amelyben elismerte személyes felelősségét: 

„Későn kapcsoltunk a Liu fivérek ügyében”.

Nem érintett a Schadl–Völner ügyben

Kubatov Gábor arra is reagált, hogy a neve felmerült a a Schadl–Völner korrupciós botránnyal kapcsolatban. A Fidesz pártigazgatója azt mondta:

„a hatóságok végzik a dolgukat, ki fogják deríteni, hogy mi történt.

Mi biztosan nem akadályozzuk a nyomozók munkáját. A törvényeket be kell tartani, a bűnösöket felelősségre kell vonni. Nem olyan bonyolult dolog ez.”

Azt viszont hangsúlyozta, hogy nem érintett az ügyben.

„Annyi közöm sincs az egészhez, mint a kanalasgémek anyagcserezavaraihoz” - mondta.

Ügyefogyott főpolgármesteri teljesítmény

„Idáig a belvárosi városvezetés döntötte el, hogyan menjenek a dolgok Budapesten. És mire mentünk vele?

Méhlegelők, dugók és hajléktalanok. Ez az ügyefogyott Karácsony Gergely eddigi teljesítménye.

– kritizálta Kubatov Gábor a főpolgármester munkáját. A Fidesz fővárosi esélyeit firtató kérdésre elutasította a feltételezést, hogy pártja elengedte volna Budapestet, de még nem tudni, kit jelölnek a főpolgármesteri posztra. „Jelöltjeink vannak, kiválasztjuk majd a legjobbat” – mondta Kubatov Gábor.

A pártigazgató kijelentette, hogy elege van a gesztuspolitikusokból, akik a jobboldalról a baloldalnak próbálnak smúzolni.

„Vannak néhányan a mi politikai közösségünkben, akik próbálnak kiegyezni a balliberálisokkal. De ennek nincs semmi értelme.

A másik oldalon ugyanis legfeljebb azt mondják, „jópofa srác vagy”, de úgysem szavaznak rád. Rossz úton járunk, ha azt gondoljuk, hogy velük együtt, közösen lehet irányítani a várost, ugyanis ők zsigerileg elutasítanak minket, gáncsolnak, ahol tudnak, a balliberális szavazókat pedig a gesztuspolitizálás nem hatja meg” – jelentette ki.

Mindkét jövő évi választáson sikert remél

Kubatov Gábor arról is beszélt, hogy a Fidesz hogyan készül a jövő évi parlamenti és önkormányzati választásra. Elmondta, hogy már látszik, hogy a baloldaliak civil szervezetek mögé fognak felsorakozni, ezzel előkészítve a külföldi finanszírozás lehetőségét is. „Ez egyértelmű. Egyrészt saját logó alatt népszerűtlenek – amíg ott van a nyakukon koloncként a DK, Gyurcsány Ferenc vagy Márki-Zay Péter, addig hátrányból indulnak, így mindent meg fognak tenni, hogy ezeket a szereplőket háttérbe tolják. Másrészt az álcivil szervezetei­ket az amerikaiak ki tudják tömni dollármilliókkal. Mert ne legyenek kétségeink, megint külföldi pénzből fognak kampányolni.

Ami a Fideszt illeti, abban reménykedem, hogy vissza tudunk hódítani olyan városokat, mint Pécs, Szombathely, Miskolc vagy akár Szeged.

A többit pedig meg kell tartani. Az EP-választáson fényes győzelmet kell aratni, mert ez Magyarország és, valljuk be, Európa érdeke is.” - jelentette ki a pártigazgató.

A kubatov Gáborral készült interjú itt olvasható teljes terjedelmében

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.