Közel 800 migráns próbálkozott vagy hatolt be Magyarország területére szerdán

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hosszú ideje növekvő tendenciát mutat az illegális migránsok száma, azonban a szerdai napon kiemelkedően sokan próbálkoztak.

Március 22-én összesen 297 határsértőt tartóztattak fel és 489 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben. Összehasonlításképpen múlthéten összesen 1151 határsértést akadályoztak meg és 1267 főt tartóztattak föl.

Szerdán Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 9 esetben összesen 251 határsértőt kaptak el Ásotthalom, Szeged és Üllés közigazgatási területén. Bács-Kiskun vármegyében a járőrök 8 esetben összesen 36 határsértőt tartóztattak fel Baja, Kecskemét és Kelebia közigazgatási területén, továbbá Győrben 1, Hatvan közigazgatási területén 9 határsértőt.

18 alkalommal, összesen 487 migráns illegális határátlépését akadályozták meg a határzár Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán.

További két fő, egy esetben Bács-Kiskun vármegyében próbálkozott.

3 embercsempész ellen indítottak eljárást, továbbá 1 esetben közokirat-hamisítás miatt.

Az első embercsempészt Kecskemét közigazgatási területén fogták el, az 54-es számú főúton, 4 óra 23 perckor, amikor a rendőrök egy magyar honosságú tehergépkocsit ellenőriztek, amit egy moldáv állampolgárságú férfi vezetett. Az autóban a sofőrön kívül 12, magukat pakisztáni állampolgárnak valló külföldi utazott. 

Hatvan közigazgatási területén, az M3-as autópályán, 9 órakor a rendőrök egy szintén magyar honosságú személygépkocsit ellenőriztek, amit egy ukrán állampolgárságú férfi vezetett. Az autóban a sofőrön kívül 8, magukat török és egy, magát szír állampolgárnak valló külföldi tartózkodott. 

A harmadik embercsempészt Üllés közigazgatási területén kapták el, 5426-os számú úton, 10 órakor a rendőrök egy magyar honosságú személyautót ellenőriztek, amit egy grúz állampolgárságú férfi vezetett. Az autóban a sofőrön kívül 5, magukat török állampolgárnak valló illegális migráns utazott. 

Előző sztori

Kormányinfó: egy ideig még biztosan maradnak az árstopok

Következő sztori

A vadaspark egy pampanyula Debrecenben talált párt