Illegális bevándorlás

Közel 800 migráns próbálkozott vagy hatolt be Magyarország területére szerdán

Közel 800 migráns próbálkozott vagy hatolt be Magyarország területére szerdán

2023. március 23., csütörtök
Közel 800 migráns próbálkozott vagy hatolt be Magyarország területére szerdán

Hosszú ideje növekvő tendenciát mutat az illegális migránsok száma, azonban a szerdai napon kiemelkedően sokan próbálkoztak.

Március 22-én összesen 297 határsértőt tartóztattak fel és 489 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben. Összehasonlításképpen múlthéten összesen 1151 határsértést akadályoztak meg és 1267 főt tartóztattak föl.

Szerdán Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 9 esetben összesen 251 határsértőt kaptak el Ásotthalom, Szeged és Üllés közigazgatási területén. Bács-Kiskun vármegyében a járőrök 8 esetben összesen 36 határsértőt tartóztattak fel Baja, Kecskemét és Kelebia közigazgatási területén, továbbá Győrben 1, Hatvan közigazgatási területén 9 határsértőt.

18 alkalommal, összesen 487 migráns illegális határátlépését akadályozták meg a határzár Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán.

További két fő, egy esetben Bács-Kiskun vármegyében próbálkozott.

3 embercsempész ellen indítottak eljárást, továbbá 1 esetben közokirat-hamisítás miatt.

Az első embercsempészt Kecskemét közigazgatási területén fogták el, az 54-es számú főúton, 4 óra 23 perckor, amikor a rendőrök egy magyar honosságú tehergépkocsit ellenőriztek, amit egy moldáv állampolgárságú férfi vezetett. Az autóban a sofőrön kívül 12, magukat pakisztáni állampolgárnak valló külföldi utazott.

Hatvan közigazgatási területén, az M3-as autópályán, 9 órakor a rendőrök egy szintén magyar honosságú személygépkocsit ellenőriztek, amit egy ukrán állampolgárságú férfi vezetett. Az autóban a sofőrön kívül 8, magukat török és egy, magát szír állampolgárnak valló külföldi tartózkodott.

A harmadik embercsempészt Üllés közigazgatási területén kapták el, 5426-os számú úton, 10 órakor a rendőrök egy magyar honosságú személyautót ellenőriztek, amit egy grúz állampolgárságú férfi vezetett. Az autóban a sofőrön kívül 5, magukat török állampolgárnak valló illegális migráns utazott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.