Közélet

Korponyai Ernő: "Felszólítjuk a városvezetést, hogy a szegediek érdekében döntsön gazdasági kérdésekben"

Korponyai Ernő: "Felszólítjuk a városvezetést, hogy a szegediek érdekében döntsön gazdasági kérdésekben"

2023. március 2., csütörtök
Korponyai Ernő: "Felszólítjuk a városvezetést, hogy a szegediek érdekében döntsön gazdasági kérdésekben"

„A Fidesz–KDNP mindent megtesz azért, hogy Magyarország kimaradjon a háborúból, hogy a háborús és szankciós politika káros hatásaitól megvédje a magyar és köztük a szegedi családokat.”

-jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Korponyai Ernő.

A szegedi Fidesz önkormányzati képviselője kiemelte, hogy ezt szolgálja a rezsicsökkentés megvédése, melynek köszönhetően az unióban a legalacsonyabb rezsit éppen a magyar háztartásoknak kell fizetniük, amivel havi 181 ezer forintot spórolhatnak szegedi családok is. De

ezért állította vissza a kormány a baloldal által, többek között Botka László szavazatával, megszüntetett 13. havi nyugdíjat,

ezért vezette be a leginkább rászorulók megsegítésére az élelmiszerár-stopot. De ezért vezette be a több ezer szegedit védő lakossági kamatstopot, a több ezer szegedi diákra vonatkozó diákhitel-kamatstopot, a tűzifa- és szociális tűzifaprogramot, illetve hozza létre a kedvezményes vármegye- és országbérletet. De nem feledkezik meg a kis- és közepes vállalkozások és a Szeged számára létfontosságú idegenforgalom támogatásáról sem amit a turisztikai akcióterv segít.

Korponyai Ernő hangsúlyozta, hogy a Nemzeti Konzultáció során a magyarok elsöprő többséggel elutasították az olajszankciókat és a tervezett gázszankciókat, és a nukleáris energiára vonatkozó korlátozásokat is. Az eredmények alapján a konzultáció kitöltői egyértelmű nemet mondanak azokra a szankciókra is, amelyek tovább növelik az élelmiszerárakat vagy éppen a turizmusra raknak további terheket.

„A magyar kormány is nemet mond a brüsszeli szankciós politikára, elutasítja a fegyverszállításokat, háború helyett békét szeretne.

A szegedi baloldal folyamatosan a magyar emberek érdekeivel, egyszersmind a magyar kormány békepárti és szankcióellenes politikájával szemben határozza meg tevékenységét.”

-emelte ki az önkormányzati képviselő.

A VÁRSOS VEZETÉSE KITALÁLTA, A BALOLDAL MEGSZAVAZTA, A SZEGEDIEK MEGISSZÁK A LEVÉT

A Fideszes önkormányzati képviselő az utóbbi időben hozott, a szegediek életét negatívan befolyásoló döntéseket is felsorolta. Ezeket egytől-egyig baloldali többséggel fogadta el a közgyűlés.
- óvodabezárások a szülők tiltakozása ellenére
- törvénytelen lakásrendelet, amivel jogellenesen vett el pénzt a leginkább kiszolgáltatottaktól
- egészségügyi dolgozókat és pedagógusokat tesznek utcára IKV lakásokból
- gyermekétkeztetési díjak emelése
- parkolási díjak emelése és a díjzóna határainak kiterjesztése

Korponyai Ernő kiemelte azt is, hogy a szegedi dollárbaloldal, ahogyan Tóth Károly MSZP-képviselő korábbi közgyűlési felszólalásából is elmondta, nem a béke, hanem a háború pártján áll, nem a szegedi családok támogatását tűzi ki célul, éppen ellenkezőleg, a szegediek megsarcolásával igyekszik betömni a felelőtlen gazdálkodással keletkezett költségvetési lyukakat.

„Szeged a 100 ezer lakos fölötti hazai városok sorában, az utolsó helyre csúszott az egy főre jutó iparűzésiadó-bevétel tekintetében.

A szegedi önkormányzat hibás gazdaságpolitikája miatt hiányzó pénzügyi bevételeket tehát a szegedi baloldal a lakosságon akarja rövid távon bevasalni.”

HOVA GURULTAK A DOLLÁROK SZEGEDEN?

A szegedi baloldal hónapok óta mélyen hallgat arról, hogy mennyi pénz jutott ide az Amerikából érkezett 4 milliárd forintból, amiről Botka László legfőbb szövetségese, Márki-Zay Péter beszélt. „Arra sem válaszoltak, mire költötték a neki jutó összeget.”- mondta

Az önkormányzati képviselő zárásként elmondta, hogy a Fidesz–KDNP Szegeden sem támogatja a baloldal megszorító politikáját, sokkal inkább a szegedi vállalkozások és a szegedi családok támogatásában, megtartásában látják a város jövőjét.

„Felszólítjuk a városvezetést, hogy a jövőben a szegediek érdekében hozzák meg gazdasági jellegű döntéseiket.

Felszólítjuk továbbá a szegedi baloldalt: ne hallgassanak tovább, adjanak számot a guruló dollárokról, valljanak színt, mekkora forrás érkezett hozzájuk és mire fordították ezt az összeget.”-zárta sajtótájékoztatóját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.