Közélet

Korponyai Ernő: A jövő elmenekül Szegedről

Korponyai Ernő: A jövő elmenekül Szegedről

2023. március 10., péntek
Korponyai Ernő: A jövő elmenekül Szegedről

A legutóbbi népszámlálás adataiból egyértelműen látszik Szeged jelentős népességcsökkenése, kiváltképp a fiatalok elvándorlása.

A képviselő kiemelte, ugyan a népességcsökkenés európai mértékű tendencia és minden állam a saját eszközeivel próbál harcolni a megállítása érdekében. Nyugat-Európa a bevándorlás ösztönzésében látta a megoldást, a nemzeti kormány pedig a fiatalok, a családalapítás és a gyermekvállalás ösztönzésében és támogatásában.

"A számok tanúsága szerint a baloldali városvezetés tevékenységének köszönhetően 11 ezer fővel csökkent Szeged lakossága, amely 6 százalékos csökkentést jelent. Emellett közel 5 ezer fővel csökkent Szegeden a fiatalok száma, ami aggasztóan magas, 16 százalékos változást jelent 2011 óta" - mondta szegedi Fidesz önkormányzati képviselője.

Korponyai Ernő szerint érdemes elgondolkodni, mi lehet ennek a valódi oka. Szerinte a fiatalok jövője szempontjából riasztó lépéseket tesz a baloldali városvezetés, amelyre hiába hívták fel többször is figyelmüket, semmilyen reakció nem érkezett rá.

Sajnos ez a pökhendi magatartás mára már számokban is egyértelműen megmutatkozik

fogalmazott.

A fiatalok elvándorlásával kapcsolatban úgy fogalmazott „a jövő menekül Szegedről,” amellyel kapcsolatban kijelenthető, hogy a fiatalok „nem tartják a baloldali vezetés város ellenes politikája miatt vonzó célpontnak Szegedet az életük elindításához, ezért jövedelmezőbb és lehetőségekben gazdag városba kényszerülnek el a fiatalok Szegedről és olyan városokban próbálnak szerencsét, mint Budapest, Székesfehérvár, vagy az ország nyugati fele.”

A képviselő kiemelte, hogy Szegeden működik a Magyarország legnagyobb egyeteme, ahol 12 karon 22 ezer hallgató tanul, több mint 2500 oktató és kutató végzi a munkáját, amely hatalmas, a jöve szempontjából meghatározó tudásiparral rendelkezik. Azonban a baloldal folyamatosan támadja és fenyegeti a város egyetemét. Hangsúlyozta, hogy kicsinyes módon hadakozik a városvezetés az egyetemmel, gátolja a közös célok elérését, ahelyett hogy erre a tudásiparra építeni. Szerinte így nem meglepő, hogy ezt látva a fiatalok inkább más város mellett döntenek, ahol barátságosabb és versenyképesebb környezetben tudják jövőjüket felépíteni.

Ez alapján jelenthetjük ki, hogy a baloldali városvezetés munkásságának köszönhetően jövő elmenekül Szegedről.

zárta gondolatait a képviselő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.