Gansperger Gyula: Gyurcsány Ferenc egy bunkó paraszt

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Gyurcsány Ferenc egy bunkó paraszt, érted?! – fogalmazott Gansperger Gyula a Városháza eladásával összefüggésben folytatott egyeztetések egyikén. Ez azokból a vágatlan hangfelvételekből derül ki, amelyeket korábban Anonymus juttatott el a hatóságokhoz, és amelyeknek a leirata a jelenleg zajló büntetőeljárás nyomozati anyagainak részét képezik. A Magyar Nemzet a következő hetekben ezekből az iratokból szemezget majd.

A Városháza-ügy azt követően robbant ki, hogy egy álarcos alak, Anonymus 2021 őszén több hanganyagot is nyilvánosságra hozott. A szerkesztőségeknek elküldött felvételekből az derült ki, hogy a rendkívül értékes Városháza-épületegyüttest és a hozzá tartozó telket a Karácsony Gergely-féle balliberális városvezetés alatt többmilliárdos kenőpénzért cserébe, titokban akarták eladni. Az ingatlan kapcsán orosz, olasz, amerikai és izraeli befektetőknél is házalt egy baloldalhoz köthető személy.

A hanganyagok alapján az a kép rajzolódott ki, hogy

a fővárosban az ingatlanértékesítésekre szakosodva jól behatárolható kör korrupciós, úgynevezett jutalékos rendszert működtetett, így bizonyos személyekhez csúszópénzek kerültek.

A történtek miatt a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozást indított, a rendőrök tavaly ősszel befolyással üzérkedés gyanúja miatt három embert ki is hallgattak. A Városháza-ügyben meggyanúsították a fővárosban működő korrupciós rendszer kulcsfigurájának tartott és a baloldalhoz szorosan köthető Berki Zsoltot, valamint testvérét, Berki Józsefet. Előbbi keresett meg a Városháza adásvételével kapcsolatban több, Magyarországon ismert üzleti kört, utóbbiról pedig érdemes megemlíteni, hogy éppen abban az időben dolgozott a néhai Kiss Péter mellett, amikor a volt MSZP-s miniszter titkárságvezetője Kiss Ambrus jelenlegi főpolgármester-helyettes volt. 

Az ügyben már egy koronatanút is kihallgatott a rendőrség, amely folytatja a büntetőeljárást. A nyomozati anyagok részévé vált az a sajtóban még meg nem jelent, közel tíz órányi felvétel, amelyet Anonymus vágatlan formában a hatóságokhoz juttatott el. A Magyar Nemzet birtokába került a szóban forgó hanganyagok leirata. Mint kiderült, a Városháza és más fővárosi ingatlanok értékesítése mellett az egyeztetések kötetlenebb részeiben számos érdekes történet, megállapítás, háttérinformáció hangzott el.

Magyarországon alapvetően az egész ellenzék mozgása mögött, ugye, én azt gondolom, a külföldi erők és finanszírozók állnak. […] Ugye kik ezek az erők? Ugye egyik része ez a Soros-birodalom, fogalmazzunk így. A másik része azok a nagytőkés csoportok, Németország, az Egyesült Államok főleg, akik itt szeretnék, hogyha befolyással rendelkeznének. Én azt gondolom, hogy ezeknek az embere a Gordon”

fogalmazott Gansperger Gyula, aki éveken keresztül együtt dolgozott Bajnaival a Wallisnál, akit ő váltott a vezérigazgatói székben. 

Szerinte Bajnai nagyon elfogadott ember, nagyon jól beszél angolul, németül, mindenkivel, Merkellel is jóban volt annak idején. Arra a felvetésre, hogy Gyurcsányt mennyire fogadják el, úgy reagált:

Az egy bunkó paraszt, érted?!”

Úgy vélte, össze sem lehet hasonlítani őket. Ellentétben Gyurcsánnyal, Bajnaira nem lehet azt mondani, hogy

megvett az államtól valamit, és magáévá tette három forintért. Meg nem százával csinálta a Sutyi Bt.-ket.”

Szerinte Gyurcsány a látszatra sem ügyelt.

Hát az lesz…rta, majd a Klárikáék elsimítják neki […]. Hát és azért el is simították, mindent megúsztak”

ecsetelte Gansperger Gyula. 

A teljes cikk itt olvasható.

Előző sztori

Holnap katonai menetoszlop halad át a vármegyén

Következő sztori

31,6 kiló dohányt és 328 doboz cigarettát foglaltak le a röszkei határátkelőn