Hírzóna

Újabb erős földrengés volt Törökországban, legalább 300 sérült van

Újabb erős földrengés volt Törökországban, legalább 300 sérült van

2023. február 20., hétfő
Újabb erős földrengés volt Törökországban, legalább 300 sérült van

Újabb, 6,4-es erősségű földrengés rázta meg hétfőn Törökországot az Európai Földközi-tengeri Szeizmológiai Központ (EMSC) szerint. A rengéseket Szíriában, Egyiptomban és Libanonban is érezték. Az újabb földmozgás epicentruma a török katasztrófavédelem (AFAD) szerint 2 kilométeres mélységben volt Defne városánál.

Az NTV televízió arról számolt be, hogy 

a rengés következtében néhány megrongálódott épület összedőlt, Hatay polgármestere szerint emberek rekedtek a romok alatt.

A február-6-án bekövetkezett 7,8-es erősségű földrengés csaknem 45 ezer ember halálát okozta Törökországban és Szíriában. A török hatóságok több mint 6000 utórengést mértek.

A hétfői 6,4-es erősségű földrengés a szíriai Idlíb és Aleppó régióját is súlyosan érintette. Médiajelentések szerint épületek dőltek össze, és az áram- és internetszolgáltatás is szünetel egyes területeken.

Ami eddig nem dőlt össze, az most igen

Jelentések szerint több olyan épület is összedőlt, ami az előző földrengést túlélte. A hatóságok kedd reggelig próbálták elérni a férfiakat, több száz mentő dolgozott ezen. Többen a törmelélek alatt aludtak.

Északnyugat-Szíriában több mint 130 ember sérült meg a hétfői földrengésben.

A hatóságok felszólították a lakosságot, hogy ne menjenek épületek közelébe. Fahrettin Koca török egészségügyi miniszter a Twitteren arról írt, hogy a sérültek közül 18-an súlyos állapotban vannak.

A hétfői rengést kedd reggelig 26 utórengés követte, Törökországban 294 sérültet és legalább 3 halottat regisztráltak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.