Óvodabezárás: saját pártja programjával kerülhet szembe a szegedi Momentum

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy, a Momentum által működtetett közösségi oldalon érdekes bejegyzés jelent meg szerda reggel:

A tartalmilag teljesen helytálló bejegyzéssel kár lenne vitatkozni, valóban olyan kérdést feszeget, ami kiemelten fontos Magyarországon. A kormány sportberuházásainak többsége, a szabadidősport programok, valamint a mindennapos testnevelés bevezetése évek óta ezt segíti megvalósulni.

Azonban

a bejegyzés alpján a szegedi közgyűlés Momentum frakciójának holnap nemmel, vagy minimum egy tartózkodó szavazattal kellene kiállnia pártjuk programja mellett, amikor az óvodabezárásokról szavaznak majd.

Ahogy azt megírtuk, tegnap a Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottság ülésén, az óvodabezárások ellen fellépő szülők és kormánypárti közgyűlési képviselők éppen azt kifogásolták, hogy az összevonások miatt tornaszobákat kell megszüntetni, amivel szinte megoldhatatlanná válik az érintett óvodákban a testnevelés órák megtartása. Arról nem beszélve, hogy előírás a tornaszobák kialakítása az óvodákban. A Momentum pedig éppen a napi testmozgást javasolja, ezt pedig gyermekkorban pont az óvodákban, iskolákban lehet a legegyszerűbben megoldani.

Kérdés, hogy Nagy Sándor, Mihálik Edvin, és Urbán Tamás, azaz a szegedi közgyűlés Momentum frakciója hű marad-e pártja programjához.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Előző sztori

Megnő a szárazfű-tüzek kockázata

Következő sztori

Tóth Péter is bemutatta színházigazgatói programját