Politika

Orbán Viktor levélben keresi meg a nyugdíjasokat

Orbán Viktor levélben keresi meg a nyugdíjasokat

2023. február 11., szombat
Orbán Viktor levélben keresi meg a nyugdíjasokat

A napokban Orbán Viktor miniszterelnök levélben keres meg minden magyar nyugdíjast, és tájékoztatja őket arról, hogy februárban dupla nyugdíj érkezik - közölte Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott szombaton az MTI-vel.

A politikus elmondta:

ebben a hónapban a 15 százalékkal megemelt nyugdíj és a 13. havi nyugdíj szintén megemelt összegben jut el az idősekhez.

Azt mondta, a 13.havi nyugdíjat "a baloldal elvette idős honfitársainktól, az Orbán Viktor vezette polgári kormány visszaadja nekik".

Mindezek az intézkedések azt mutatják, hogy a magyar nyugdíjasok számíthatnak Magyarország kormányára, az elmúlt időszakban ötször került sor nyugdíjprémium kifizetésére, míg a baloldal idején egyszer sem - jegyezte meg.

Hozzátette: 2010 óta 92 százalékkal emelkedett a nyugdíj; az átlagnyugdíj 2010-ben 97 ezer forint volt, mostanra több mint 208 ezer forint lett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.