Krimi

Milliós tételben csempészett be kecskerákokat Röszkénél

Milliós tételben csempészett be kecskerákokat Röszkénél

2023. február 24., péntek
Milliós tételben csempészett be kecskerákokat Röszkénél

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal az észt férfival szemben, aki tavaly nyáron a röszkei határforgalomban engedély nélkül lépett be az országba, egy ládányi kecskerákot rejtegetve –tájékoztatta lapunkat a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Saághy Flóra közölte, a vádirat szerint a vádlott 2022. június 17. napján, a déli órákban Magyarország területére bejelentkezve úgy nyilatkozott az eljáró vám-és pénzügyőr kérdésére, hogy bejelentés-illetve engedélyköteles vámárut nem szállít.

A vele szemben lefolytatott tételes vámvizsgálat során azonban autójának csomagtartójában, egy műanyag ládában 53 kecskerákot fedeztek fel. A kecskerák Magyarországon védett élőlény, melynek eszmei értéke 50.000 Ft példányonként. Hasznosítása tilos, az országba való behozatala is csak természetvédelmi vagy közérdekéből engedélyezhető. A vádlott ilyen engedéllyel a 2.650.000 Ft eszmei értékű állatok beszállítására nem rendelkezett.

A vádlottat a járási ügyészség természetkárosítás bűntettének elkövetésével vádolja. Bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Kiemelt képünk illusztráció!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.