Milliós tételben csempészett be kecskerákokat Röszkénél

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal az észt férfival szemben, aki tavaly nyáron a röszkei határforgalomban engedély nélkül lépett be az országba, egy ládányi kecskerákot rejtegetve – tájékoztatta lapunkat a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Saághy Flóra közölte, a vádirat szerint a vádlott 2022. június 17. napján, a déli órákban Magyarország területére bejelentkezve úgy nyilatkozott az eljáró vám-és pénzügyőr kérdésére, hogy bejelentés-illetve engedélyköteles vámárut nem szállít.

A vele szemben lefolytatott tételes vámvizsgálat során azonban autójának csomagtartójában, egy műanyag ládában 53 kecskerákot fedeztek fel. A kecskerák Magyarországon védett élőlény, melynek eszmei értéke 50.000 Ft példányonként. Hasznosítása tilos, az országba való behozatala is csak természetvédelmi vagy közérdekéből engedélyezhető. A vádlott ilyen engedéllyel a 2.650.000 Ft eszmei értékű állatok beszállítására nem rendelkezett.

A vádlottat a járási ügyészség természetkárosítás bűntettének elkövetésével vádolja. Bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Kiemelt képünk illusztráció!

Előző sztori

Az elhúzódó háború és a káros szankciók ellenére tovább nőtt a foglalkoztatottság

Következő sztori

Német Ferenc: gyurcsányi szellemiség hatja át a szegedi városházát