Politika

Gyurcsányné az országjárásán máris hitet tett Brüsszel mellett

Gyurcsányné az országjárásán máris hitet tett Brüsszel mellett

2023. február 23., csütörtök
Gyurcsányné az országjárásán máris hitet tett Brüsszel mellett

Dobrev Klára látványos külsőségekkel tért vissza, ugyanakkor szlogenje, azaz a remény üzenete Barack Obamától származik, amivel Bajnai Gordon is próbálkozott 2012-ben, sikertelenül – mondta Kiszelly Zoltán a lapnak arról, hogy Gyurcsány Ferenc felesége több hónapos hallgatás után országjárásba kezdett, ennek első, pécsi állomásán maximális hitet tett Brüsszel mellett, azt hangoztatva: csak ők hozhatják el az európai béreket, nyugdíjakat, az európai jólétet. A Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója hangsúlyozta: 

A DK a huxit ellenpólusaként igyekszik magát feltüntetni, amivel kapcsolatban azonban Orbán Viktor többször jelezte, hogy az EU-ban és a NATO-ban maradunk, és bár vannak vitáink, ezeket a szövetségi rendszeren belül oldjuk meg.

– Ennélfogva Gyurcsányék egy olyan probléma megoldójaként ajánlják magukat, ami nem is létezik – húzta alá a politológus. Szerinte azzal, hogy Dobrev teljes mellszélességgel Brüsszel pártjára állt, annak népszerűtlen politikai termékével, a háborúval házal, amit megpróbál egyfajta csokimázzal leönteni.

Gyurcsány Ferenc felesége azért domborítja az európai jólét témáját, hogy ne kelljen a szankciókról, a háborúról, a fegyverek küldéséről, az ukrán katonák uniós kiképzéséről beszélni. Azaz pont azokról a dolgokról, amik éppen az európai jólétet teszik tönkre

– fogalmazott. 

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.