Gyurcsányné az országjárásán máris hitet tett Brüsszel mellett

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója a Magyar Nemzetnek arról beszélt, Dobrev Klára a háborúval házal, amit megpróbál egyfajta csokimázzal leönteni.

Dobrev Klára látványos külsőségekkel tért vissza, ugyanakkor szlogenje, azaz a remény üzenete Barack Obamától származik, amivel Bajnai Gordon is próbálkozott 2012-ben, sikertelenül – mondta Kiszelly Zoltán a lapnak arról, hogy Gyurcsány Ferenc felesége több hónapos hallgatás után országjárásba kezdett, ennek első, pécsi állomásán maximális hitet tett Brüsszel mellett, azt hangoztatva: csak ők hozhatják el az európai béreket, nyugdíjakat, az európai jólétet. A Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója hangsúlyozta: 

A DK a huxit ellenpólusaként igyekszik magát feltüntetni, amivel kapcsolatban azonban Orbán Viktor többször jelezte, hogy az EU-ban és a NATO-ban maradunk, és bár vannak vitáink, ezeket a szövetségi rendszeren belül oldjuk meg.

– Ennélfogva Gyurcsányék egy olyan probléma megoldójaként ajánlják magukat, ami nem is létezik – húzta alá a politológus. Szerinte azzal, hogy Dobrev teljes mellszélességgel Brüsszel pártjára állt, annak népszerűtlen politikai termékével, a háborúval házal, amit megpróbál egyfajta csokimázzal leönteni.

Gyurcsány Ferenc felesége azért domborítja az európai jólét témáját, hogy ne kelljen a szankciókról, a háborúról, a fegyverek küldéséről, az ukrán katonák uniós kiképzéséről beszélni. Azaz pont azokról a dolgokról, amik éppen az európai jólétet teszik tönkre

– fogalmazott. 

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

Előző sztori

KSH: félmillió forint felett volt a bruttó átlagkereset tavaly

Következő sztori

A Tisza után a Marost is megtisztítanák a PET Kupa alkalmából