Sport

A hajrában nyert a Pick Szeged a Balatonfüred ellen

A hajrában nyert a Pick Szeged a Balatonfüred ellen

2023. február 25., szombat
A hajrában nyert a Pick Szeged a Balatonfüred ellen

A Pick Szeged a barcelonai BL meccsükhöz hasonlóan négy alapemberüket nélkülözték Balatonfüreden is, Matej Gaber, Bodó Richárd és Bánhidi Bence sérülés miatt, Mirko Alilovic betegség miatt nem lehetett ott a csapatban.

Rögtön a meccs elején megpróbálta magához ragadni a kezdeményezést, de a balatonfürediek jól lassították a játékot, ráadásul a kapuban Andó Arián is bravúrokat hozott. Az első negyedóra után meglepetésre már két góllal vezettek a hazaiak, amikor időt kért Juan Carlos Pastor. Pontatlanul és sok hibával kézilabdáztak a szegediek, így a fürediek különösebb megerőltetés nélkül őrizték egy-két gólos előnyüket. Bár a félidő végére ritmust váltott a Pick, de a vezetés a füredieknél volt a térfélcserénél. (I. félidő: 12-11)

Nagyobb iramban indult a második játékrész, de így sem tudta átvenni sem az irányítást, sem a vezetést a Szeged. Mindkét oldalon rengeteg hiba volt a játékban, ami nem tett jót a színvonalnak, a második játékrész első 10 percében három-három gól esett mindkét oldalon. Sehogy nem találta a ritmust a Pick, így amikor a félidő felénél újból két gól volt a füredi előny, Juan Carlos Pastor azonnal időt kért. Az 50. percre sikerült egyenlítenie a Szegednek, sőt Borut Mackovsek ha nem hibázott volna ziccert, akkor a vezetést is átvehették volna. A túloldalon viszont nem remegett meg Bóka Bendegúz keze, aki gyors egymásutánban kétszer is betalált, így ismét a hazaiak vezettek kettővel. Az 53. percre sikerült megint egyenlíteniük a kékeknek, majd Mikler Roland sokadig védése és az abból induló Mario Sostaric góljával 44 perc után vezetett ismét Pick Szeged. A vége előtt három perccel Szita Zoltán góljával először a meccsen kettővel vezettek a szegediek, de még nem volt vége. Az utolsó percre visszajött egyre a Balatonfüred és az egyenlítésért támadhatott. Az első kísérletet Mikler Roland védte, a másodikat pedig a hazaiak elhibázták. (Vége: 24-25)

Balatonfüredi KSE-OTP Bank-Pick Szeged 24-25 (12-11)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.