Krimi

Orvhalászok ellen emeltek vádat Szegeden

Orvhalászok ellen emeltek vádat Szegeden

2023. január 13., péntek
Orvhalászok ellen emeltek vádat Szegeden

Állatkínzás miatt emelt vádat a Szegedi Járási Ügyészség azzal a két férfivel szemben, akiket tavaly ősszel orvhalászat közben értek tetten – tájékoztatta lapunkat a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Saághy Flóra közölte, a vádirat szerint a vádlottak 2022. szeptember 14-én a hajnali órákban egy Szeged külterületén levő halastóhoz mentek, ahonnan hármas horoggal és gereblyézés módszerével eltulajdonítottak több, mint 50 kg súlyú, 100.000 forintot meghaladó értékű halat.

A vádlottak által így kifogott halak egy része elpusztult, míg a többit sérüléseik súlyossága miatt a vízbe már nem lehetett visszaengedni.

A fenti halfogási eszköz illetve módszer alkalmazása halgazdálkodási vízterületen tilosnak minősül.

A vádlottakat az ügyészség társtettességben elkövetett lopás vétségével, valamint több állat pusztulását okozva elkövetett állatkínzás bűntettével vádolja. Az elkövetők bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.