Orbán Viktor konzervatív politikusokkal tárgyalt

Budapest, 2023. január 19. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfõ (b) fogadja Amiad Cohent, a Tikvah Fund Israel ügyvezetõ igazgatóját a Karmelita kolostorban 2023. január 19-én. A konzervatív politikus az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség meghívására érkezett Magyarországra, de látogatásának célja a Mathias Corvinus Collegium munkájának megismerése, valamint a magyar-izraeli jobboldali kapcsolatok erõsítése is oktatási és publikációs területen. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban fogadta Amiad Cohent, a Tikvah Fund Israel ügyvezető igazgatóját – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A konzervatív politikus az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség meghívására érkezett Magyarországra, de látogatásának célja a Mathias Corvinus Collegium (MCC) munkájának megismerése, valamint a magyar-izraeli jobboldali kapcsolatok erősítése is oktatási és publikációs területen.

Orbán Viktor és Amiad Cohen megbeszélésén részt vett Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumi elnöke is – mondta Havasi Bertalan.

A Tikvah Fund egy konzervatív, Manhattanben bejegyzett, Izraelt és a zsidó konzervatívokat támogató nonprofit alapítvány. Izraeli leányvállalata, a Tikvah Fund Israel elsősorban a konzervatív szellemiségű oktatás megteremtésével, könyvek fordításával, és a következő konzervatív politikusi generáció kinevelésével foglalkozik.

Előző sztori

Rekordszámú keresztnévkérelem érkezett tavaly a Nyelvtudományi Kutatóközponthoz

Következő sztori

Újabb üzlet húzta le a rolót a szegedi belvárosban