Hírzóna

Végső nyugalomra helyezték Csapó Gábort

Végső nyugalomra helyezték Csapó Gábort

2022. december 14., szerda
Végső nyugalomra helyezték Csapó Gábort

A Farkasréti Temetőben végső nyugalomra helyezték a november 27-én 72 esztendős korában elhunyt Csapó Gábor olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázót.

A pólós társadalom nevében a korábbi vasasos csapattárs, Faragó Tamás búcsúzott tőle, az olimpiai közösséget képviselve pedig - amint arról a magyar szövetség a megemlékezésében beszámolt - Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke tartott gyászbeszédet.

Csapó Gábor - sportági becenevén Dudi - 1970-ben került a válogatottba, és a nemzeti csapat kulcsemberének számított: 1973-ban a belgrádi világbajnokságon győztes csapat egyik legjobbja volt. Pályafutásának csúcsát az aranyéremmel zárult 1976-os montreali olimpia jelentette, de tagja volt az 1980-as moszkvai olimpián harmadik helyezett együttesnek is.

Szerepelt a Bécsben (1974) és Jönköpingben (1977) Eb-győztes válogatottban is. Éremgyűjteményét három világbajnoki (1975, 1978, 1982) és egy Eb-ezüstérem (1983) egészíti ki. A magyar válogatottban 1970-től 1983-ig 272 alkalommal játszott. Rendíthetetlen oszlopa volt a Bajnokcsapatok Európa Kupáját, Kupagyőztesek Európa Kupáját és bajnokságok sorozatát nyerő Vasasnak is.

MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.