Politika

Navracsics Tibor: elértük a célunkat!

Navracsics Tibor: elértük a célunkat!

2022. december 22., csütörtök
Navracsics Tibor: elértük a célunkat!

Elértük a célunkat, az év végéig minden olyan megállapodást aláírt Magyarország az Európai Bizottsággal, amely lehetővé teszi az európai uniós forrásokhoz való hozzáférést - közölte a területfejlesztési miniszter Facebook-oldalán csütörtökön közzétett videóban.

Navracsics Tibor beszámolt arról, hogy a hét elején a magyar kormány nevében aláírta a nemzeti helyreállítási tervvel kapcsolatos megállapodást, csütörtökön pedig az Európai Bizottság jóváhagyta a magyar operatív programokat és magának a partnerségi megállapodásnak a szövegét.


Mindez lehetővé teszi, hogy körülbelül 130 milliárd forintnyi előleg megérkezzen, meg lehessen kezdeni a pályázatok kiírását és elindulhassanak azok a fejlesztések, amelyeket az európai uniós forrásokkal támogatni lehet - fogalmazott a területfejlesztési miniszter.

Navracsics Tibor köszönetet mondott mindazoknak, akik az elmúlt fél év "megfeszített" tárgyalásai során támogatták, továbbá azoknak, akik a szakmai anyagokat előkészítették, akik az Európai Bizottsággal egyeztették a magyar elképzeléseket, akik segítették a vállalásokat megtenni, és azokat teljesíteni.

Köszönetet mondott azoknak is, akik folyamatosan kritizálták és bírálták munkájukat, "hiszen így ébren tartották bennünk a teljesítményvágyat". Akik támogattak, és segítettek, nélkülözhetetlenek voltak, akik bíráltak, azok pedig jobb teljesítményre ösztönöztek - jelentette ki a videóban a területfejlesztési miniszter.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.