Tudomány

Diagnosztikát fejleszt a szegedi Avidin Kft.

Diagnosztikát fejleszt a szegedi Avidin Kft.

2022. december 1., csütörtök
Diagnosztikát fejleszt a szegedi Avidin Kft.

Uniós támogatással több mint 305 millió forintos beruházással fejleszti diagnosztikai technológiáját a szegedi Avidin Kft. - tájékoztatta a vállalkozás az MTI-t.

A 2002-ben alapított Avidin Kft. fő célja új kis molekulák azonosítása, amelyek daganatos, illetve központi idegrendszeri betegségekkel kapcsolatos gyógyszerfejlesztések kiindulópontjai lehetnek. A cég a házon belüli gyógyszerfejlesztési programok mellett a gyógyszerkutatás területén, a különböző gyógyszerjelöltek elemzésének preklinikai szakaszában nyújt szolgáltatásokat és termékeket partnereinek. A biotechnológiai cég újszerű molekuláris biológiai alapú diagnosztikai megoldásokat is fejleszt.

A cég a Magyar Multi Program keretében nyert támogatást eszközbeszerzésre, illetve technológiai fejlesztésre. Az új berendezések lehetővé teszik sejtbiológiai tesztek beállítását, protokollok kidolgozását, fluoreszcens alapanyagok létrehozását, vizsgálatát, minőség-ellenőrzését. A kísérleti fejlesztés során létrejövő eredményeket részben a humán onkológia, gyulladásos és fertőzéses megbetegedések területén működő orvosi magán laboratóriumok, magán kórházak, más diagnosztikai laboratóriumok fogják igénybe venni, illetve a biotechnológiai területen működő vállalkozásoknak kínálják majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.