Diagnosztikát fejleszt a szegedi Avidin Kft.

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Uniós támogatással több mint 305 millió forintos beruházással fejleszti diagnosztikai technológiáját a szegedi Avidin Kft. – tájékoztatta a vállalkozás az MTI-t.

A 2002-ben alapított Avidin Kft. fő célja új kis molekulák azonosítása, amelyek daganatos, illetve központi idegrendszeri betegségekkel kapcsolatos gyógyszerfejlesztések kiindulópontjai lehetnek. A cég a házon belüli gyógyszerfejlesztési programok mellett a gyógyszerkutatás területén, a különböző gyógyszerjelöltek elemzésének preklinikai szakaszában nyújt szolgáltatásokat és termékeket partnereinek. A biotechnológiai cég újszerű molekuláris biológiai alapú diagnosztikai megoldásokat is fejleszt.

A cég a Magyar Multi Program keretében nyert támogatást eszközbeszerzésre, illetve technológiai fejlesztésre. Az új berendezések lehetővé teszik sejtbiológiai tesztek beállítását,  protokollok kidolgozását, fluoreszcens alapanyagok létrehozását, vizsgálatát, minőség-ellenőrzését. A kísérleti fejlesztés során létrejövő eredményeket részben a humán onkológia, gyulladásos és fertőzéses megbetegedések területén működő orvosi magán laboratóriumok, magán kórházak, más diagnosztikai laboratóriumok fogják igénybe venni, illetve a biotechnológiai területen működő vállalkozásoknak kínálják majd.

Előző sztori

Zsebben a harmadik Pick Szeged BL győzelem a szezonban

Következő sztori

Most lehet igazán nagy gond az üzemanyag-ellátással