Hírzóna

2024-ig meghosszabbítják a babaváró támogatást

2024-ig meghosszabbítják a babaváró támogatást

2022. december 28., szerda
2024-ig meghosszabbítják a babaváró támogatást

A Mandiner információi szerint a kormány döntése alapján 2024-ig meghosszabbodika babaváró támogatásigénybevételének lehetősége. Az erről szóló rendelet várhatóan szerdán jelenikmeg a Magyar Közlönyben.

A babaváró támogatás olyan 10 millió forintos, kamatmentes kölcsön, amely akár teljes egészében támogatássá válhat: az első gyermeknél a várandósság 3. hónapja után három évig nem kell törlesztőrészletet fizetni, a második gyermeknél a törlesztőrészlet felfüggesztése mellett elengedik a fennmaradó hitel 30 százalékát (tízmillió forint esetén például hétmillió forintot), a harmadik gyermeknél pedig a fennmaradó hitel teljes összegét.

Orbán Viktor már a múlt hét folyamán is nyilatkozott a témában. A miniszterelnökév véginemzetközi sajtótájékoztatójánújságírói kérdésekre jelezte, többféle otthonteremtési támogatás van jelenleg, egy kifut, a többi megmarad. Szavai szerint a Babaváró hitelről viták szoktak lenni,

„mi vagyunk többen, akik meg akarjuk tartani”.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.