Gazdaság

Többen is elutasítják a Vásárhelyen bevezetni kívánt földadót

Többen is elutasítják a Vásárhelyen bevezetni kívánt földadót

2022. november 16., szerda
Többen is elutasítják a Vásárhelyen bevezetni kívánt földadót

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), illetve a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) közleményben hívta fel a figyelmet szerdán arra, hogy Hódmezővásárhelyen a városi közgyűlése elé terjesztett javaslat szerint minden szántó-, kert-, gyümölcsös- és szőlőtulajdonosnak hektáronként mintegy 10 000 forint adót kellene fizetnie, miközben a történelmi aszály, az elhúzódó háborús helyzet, valamint az ennek nyomán elszabadult inputanyag- és energiaárak rendkívül nehéz helyzetbe sodorták a gazdákat.

A NAK és a Magosz felszólítja Hódmezővásárhely közgyűlését, hogy utasítsa el a Márki-Zay Péter polgármester által bevezetni kívánt földadót.

A baloldal volt miniszterelnök-jelöltje a gazdák megadóztatásával forrást vonna ki az ágazatból, az adó bevezetését a vásárlók is megéreznék, mivel az begyűrűzne az élelmiszerek árába, és további drágulást okozna - írják a közleményben.

A NAK és a Magosz határozottan visszautasítja a gazdákra kivetett adót, az ellen minden lehetséges eszközzel fel fog lépni - hangsúlyozták a közös közleményben.

Via: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.