Multiszakág kajak-kenu világbajnokságot rendezne Szeged

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szombaton Pattayában véget ért a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) 39. kongresszusa, amelyen a háromtagú magyar delegáció megerősítette szándékát a 2027-es gyorsasági világbajnokság megrendezésével kapcsolatosan, amely rendhagyó módon négy szakágat (gyorsasági, para kajak-kenu, maraton, SUP) felölelő multiszakág-világbajnokság lenne Szegeden.

A magyar szövetség (MKKSZ) holnapjának vasárnapi beszámolója szerint Szakács Bálint, az MKKSZ ügyvezető igazgatója, Kárai Péter gazdasági és vagyongazdálkodási alelnök, valamint Horváth Noémi nemzetközi kapcsolatokért felelős munkatárs, az ICF SUP bizottságának elnöke vett részt a thaiföldi tanácskozáson.

A sportág történetében még nem volt példa ilyen jellegű multiszakág-világbajnokság megrendezésére – mondta Szakács Bálint. Hozzátette, a cél az, hogy a 2027-es gyorsasági világbajnoksággal egyidőben rendeznék meg Szegeden a para kajak-kenu, a maraton- és a SUP-vb-t is.

,,Mivel a 2027-es világbajnokság olimpiai kvalifikációs verseny a gyorsasági szakág számára, így ez egy nagy presztízsű, a nemzetközi szövetség, valamint a sportág szempontjából is minden szempontból branderősítő, nem mellesleg költséghatékony eseménye lenne a nemzetközi kajak-kenu sportnak” – mondta az ügyvezető.

Szeged korábban elnyerte a 2024-es gyorsasági Európa-bajnokság rendezési jogát, a magyar szövetség pedig ezzel egy időben, egy helyszínen szeretné megtartani a SUP szakág első Európa-bajnokságát is. Tavaly a SUP-vb-t Balatonfüreden rendezték.

(MTI)

Előző sztori

Az árkorrekció ellenére még mindig nagyon drága a földgáz

Következő sztori

Nyitrai Zsolt: a nyugdíjasok számíthatnak a kormányra