Hírzóna

Michelin-tányért kapott két szegedi étterem

Michelin-tányért kapott két szegedi étterem

2022. november 4., péntek
Michelin-tányért kapott két szegedi étterem

Magyar éttermeket díjazott a Michelin Guide, melynek keretében mindamellett, hogy először kapott vidéki étterem Michelin-csillagot, két szegedi éttermet ajánlottak Michelin-tányérral.

A főváros után most főként vidéki éttermeket díjazott a Michelin Guide: az esztergomi 42 Étterem egy, a tatai Platán étterem két csillaggal gazdagodott. A Michelin-csillag előszobájának számító Bib Gourmand díjat 6 étterem kapta meg, a fenntartható gasztronómiáért járó Zöld Csillagot pedig 4.

A Michelin-tányért közel 50 étterem kapta meg, köztük a szegedi Alabárdos és az Alkimista Kulináris Műhely.

Az Alabárdos közösségi oldalán úgy reagált, büszkeséggel tölti el őket, hogy az ország legjobb éttermeihez sorolták őket és minden díjazottnak gratuláltak.

Az Alkimista Kulináris Műhely sikerének a konkurens Emmarozs is gratulált egy külön posztban, kiemelve, hogy munkájukat mindig is két dolog motiválta: ,,hogy kiknél szeretnénk jobbak lenni, és kiknek örülünk, hogy jobbak nálunk."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.