Illegális bevándorlás

Hamarosan meglehet az ezredik határvadász

Hamarosan meglehet az ezredik határvadász

2022. november 6., vasárnap
Hamarosan meglehet az ezredik határvadász

A tél beálltára akár az ezret is elérheti ahatárvadászok létszáma - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Bakondi György elmondta: ahatárvadászok első 5-600 emberből álló csoportja már a rendőrökkel közösen járőrözik, ahol megszerzik azokat a gyakorlati tapasztalatokat, hogy hatékony, hatásos és törvényes eljárásokat folytassanak a határon. Rajtuk kívül több száz új jelentkező kiképzése kezdődött meg - tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy ahatárvadászok szolgálatba állásával fokozatosan megkezdődhet a honvédség erőinek kivonása a határőrizeti feladatokból, akik így a NATO-val közös gyakorlatokon vagy az ukrán határszakasz biztosításában tudnak részt venni. A határzár erősítését fontosnak nevezve közölte: a tömeges illegális bevándorlást megállítani műszaki akadályrendszer nélkül nem lehet.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.