Hírzóna

Több mint ezren próbálkoztak szerdán is határt lépni illegálisan

Több mint ezren próbálkoztak szerdán is határt lépni illegálisan

2022. október 13., csütörtök
Több mint ezren próbálkoztak szerdán is határt lépni illegálisan

Csongrád-Csanád megyében szerdán a járőrök 25 csoportban összesen 475 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Kiszombor, Mórahalom, Ruzsa, Szatymaz és Szeged belterületén – közölte tegnap az Országos Rendőr-főkapitányság. Bács-Kiskun megyében a rendőrök most 15 kisebb csoportban 76 migránst kaptak el. Ugyancsak szerdán Bács-Kiskun megyében 8 esetben 124, Csongrád-Csanád megyében 26 esetben összesen 951 embert sikerült megakadályozni abban, hogy törvénytelenül átlépje a magyar határt.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor afgán, indiai, marokkói, pakisztáni, palesztin, sri lankai, szír, török, tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban a személyazonosságukat nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.