Hírzóna

Kitüntették Kiss-Rigó Lászlót

Kitüntették Kiss-Rigó Lászlót

2022. október 19., szerda
Kitüntették Kiss-Rigó Lászlót

Az október 4-i Tartalékos Honvédek Napja ünnepéhez kapcsolódva Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspököt a szövetség érdekében végzett tevékenységéért a Magyar Tartalékosokért Emlékcsillag arany fokozatával tüntették ki. Az elismerést szerdán, a Szegedi Dóm Látogatóközpontban Széles Ernő ny. dandártábornoktól, a Magyar Tartalékosok Szövetségének (MATASZ) elnökétől vehette át a kitüntetett.

A MATASZ nevében Széles Ernő ny. tábornok mondott köszönetet Kiss-Rigó László püspöknek a szövetség munkájában nyújtott segítségért, támogatásért, a rendezvényeken való részvételért. A közös munka mintegy 10 éves múltra nyúlik vissza.

Kiss-Rigó László köszöntőjében méltatta a szervezet munkáját, és további támogatásáról biztosította a Magyar Tartalékosok Szövetségét. Elmondta, hogy gyermekkorában néhány éviga Budakeszi úton lakott, és az otthonukhoz közel volt a pasaréti pálya. Serdülőként, illetve ifistaként a Pénzügyőr játékosa volt, egy meccs erejéig még a tartalékcsapatba is bekerült. De ekkor elvitték katonának, és itt véget ért a pénzügyőrös pályafutása. Ám jó pár évvel később a Pénzügyőr tiszteletbeli játékosává választotta, ami kicsit olyan érzés, mint ez a mostani. Az elismeréssel a MATASZ közösségének tagjává vált.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.