Közélet

Ezernél is többen voltak a kiskundorozsmai kakasfőző versenyen

Ezernél is többen voltak a kiskundorozsmai kakasfőző versenyen

2022. szeptember 4., vasárnap
Ezernél is többen voltak a kiskundorozsmai kakasfőző versenyen

Szombaton rendezték meg Kiskundorozsmán a Faragó napot, amely során a település egyik legfőbb identitásképző jelképét, a szélmalmot ünneplik a helyiek. A program keretein belül tartották meg a hagyományos kakasfőző versenyt is. Ruzsa Roland, Kiskundorozsma önkormányzati képviselője lapunknak elmondta, a kakasfőző viadalra idén 60 darab tízfős csapat jelentkezett.

Összesen 600 kiló kakast osztottak szét a csapatok között, a nyertes Horvát Csaba lett, aki immáron negyedik alkalommal végzett az élen.

tudtuk meg a képviselőtől.

Ruzsa Roland hozzátette, az esemény része volt egy speciális kakasfuttató verseny is, ahol ezúttal egy pulyka és egy galamb is rajthoz állt, ám végül egy kakas ért célba először. A rendezvény egy szabadtéri discoval zárult.

Úgy gondolom, hogy a rendezvény jól sikerült. Rengeteg pozitív visszajelzés érkezett. Szükség van ezekre a rendezvényekre, hogy fejlesszük a közösség erejét.

értékelte a Faragó napot Ruzsa Roland.

Az eseményen részt vett Mihálffy Béla, Szeged és a Homokhátság országgyűlési képviselője is, aki lapunknak elmondta, büszke arra, hogy nemzetközivé fejlődött a kiskundorozsmai kakasfőző verseny.

–Szeged más városrészeiből, de még a Vajdaságból is érkeztek csapatok. Örülök, hogy ilyen népszerű a kakasfőző verseny, amelyet még önkormányzati képviselői időszakomban indítottunk el. Szombaton ezernél is több résztvevő volt az eseményen! Gratulálok Ruzsa Rolandnak, hogy folytatja a hagyományt és Hajdu Gézának és csapatának is, akik sokat segítettek a szervezésben! – összegezte a képviselő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.