Sport

Bejelentette visszavonulását a magyar válogatottól Szalai Ádám

Bejelentette visszavonulását a magyar válogatottól Szalai Ádám

2022. szeptember 21., szerda
Bejelentette visszavonulását a magyar válogatottól Szalai Ádám

A pénteki németek és jövő hétfői olaszok elleni Nemzetek Ligája mérkőzésre készülő magyar labdarúgó-válogatott szerdára sajtótájékoztató hirdetett, amelyen Szalai Ádám csapatkapitány bejelentette visszavonulását.

Szalai Ádám a sajtótájékoztató elején keményen bírálta azokat a sajtóotgánumokat, akik már délelőtt feltételes módban írtak arról, hogy emiatt tart rendkívüli sajtótéjékoztatót.

-Kicsit máshogy terveztem ezt a sajtótájékozatót. Kicsit ennyi év uátn úgy reztem, hogy megérdemeltem volna, hogy ne jelenjenek meg előre sajtóhírek néhány órával a sajtótájékozatót megelőzően.

Egyetlen egy dolog miatt ülök még itt, a szurkolóink miatt, akik remélem, a jövőben is ugyanúgy fognak támogatni minket. Nyilván már lehoztatok minden hírt, úgyhogy most megerősítem, hogy az olasz mérkőzés után befejezem a válogatott pályafutásomat.

Ez egy nem egy friss dolog, az elmúlt hetekben, hónapokban már kerestem az időpontot-mondta a válogatott csapatkapitánya

A sajtótájékoztatót, ahol Marco Rossi szövetségi kapitány is elmondta mit gondol Szalai Ádám visszavonulásáról, teljes egészében itt nézheti meg:

A Basel 34 éves csatára 2009-ben Izrael ellen debütált a címeres mezben, Wolverhamptonban pedig már a 84. alkalommal léphetett pályára a válogatottban. Szalai Ádám 25 gólt szerzett a nemzeti együttesben, amellyel részt vett a 2016-os, valamint a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott európa-bajnokságon is – előbbin ő szerezte a mieink első gólját, utóbbin már csapatkapitányként szerepelve volt eredményes a németek otthonában- a válogatottban 2017 óta viselte csapatkapitányi karszalagot, amit 26 mérkőzésen szerepelt.

Az első magyar gól a 2016-os Európa Bajnkoságon, Asztria ellen:

https://www.youtube.com/watch?v=xqRmSfM8afc

A legutóbbi Eb előtt, az Izland elleni pótselejtezőként csapatkapitányként is örökké emlékezetes beszéddel tüzelte társait az öltözőben a meccs előtt:

https://www.youtube.com/watch?v=Ad_vHvQT-hY

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.