Közélet

Úgy tűnik, az önkormányzatnál marad a vízmű

Úgy tűnik, az önkormányzatnál marad a vízmű

2022. augusztus 19., péntek
Úgy tűnik, az önkormányzatnál marad a vízmű

Úgy tűnik, nem kerül át a Nemzeti Vízművek Zrt-hez a Szegedi Vízmű - legalábbis ez derül ki az önkormányzati kiadvány cikkéből és Botka László posztjából.

Bár sem az önkormányzat, sem a Szegedi Vízmű Zrt. nem válaszolt a kérdéseinkre, ettől függetlenül - még ha sajátosan is - megválaszolták azt: nem kerül állami kézbe a szolgáltató.

Sőt, mi több: az önkormányzati kiadvány egyenesen arról ír, hogy 400 millió forintos nyereséggel zárják az évet várhatóan - és a jövő évre sem tervez veszteséget.

Mindezt azzal indokolják, hogy a szolgáltató 3 év alatt a felére csökkentette a villamosenergia-kibocsátását - és annak is a fele megújuló energiaforrásból származik.

,,Jobb helyen van nálunk, mint a Fidesz-kormánynál!" - írja Botka László polgármester Facebook-posztjában.

Mint azt mi is megírtuk korábban, a Technológiai és Ipari Minisztérium összehívta a helyi vízművek vezetőit, hogy felajánlja nekik: átvállalja az állam a terheiket az energiaválságra tekintettel, ha az önkormányzatok úgy döntenek. Vélhetően napokkal a döntés meghozatalának határideje előtt sem egyeztetett a városvezetés a lehetőségről - és úgy tűnik, már nem is fog.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.