Úgy tűnik, az önkormányzatnál marad a vízmű

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Úgy tűnik, nem kerül át a Nemzeti Vízművek Zrt-hez a Szegedi Vízmű – legalábbis ez derül ki az önkormányzati kiadvány cikkéből és Botka László posztjából.

Bár sem az önkormányzat, sem a Szegedi Vízmű Zrt. nem válaszolt a kérdéseinkre, ettől függetlenül – még ha sajátosan is – megválaszolták azt: nem kerül állami kézbe a szolgáltató.

Sőt, mi több: az önkormányzati kiadvány egyenesen arról ír, hogy 400 millió forintos nyereséggel zárják az évet várhatóan – és a jövő évre sem tervez veszteséget.

Mindezt azzal indokolják, hogy a szolgáltató 3 év alatt a felére csökkentette a villamosenergia-kibocsátását – és annak is a fele megújuló energiaforrásból származik.

,,Jobb helyen van nálunk, mint a Fidesz-kormánynál!” – írja Botka László polgármester Facebook-posztjában.

Mint azt mi is megírtuk korábban, a Technológiai és Ipari Minisztérium összehívta a helyi vízművek vezetőit, hogy felajánlja nekik: átvállalja az állam a terheiket az energiaválságra tekintettel, ha az önkormányzatok úgy döntenek. Vélhetően napokkal a döntés meghozatalának határideje előtt sem egyeztetett a városvezetés a lehetőségről – és úgy tűnik, már nem is fog.

Előző sztori

Kis híján megfulladtak a migrások, akiket egy furgon levegő nélküli rakterébe zsúfoltak Mórahalomnál

Következő sztori

Szűzlányok és pengetés: Bartók Csaba újszerű videóval rukkolt elő