Redőnyszerelőnek adta ki magát a szélhámos, idős nőt csapott be

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki egy nyugdíjas nő megtakarított pénzét vitte el, miután hamis ürüggyel bejutott a lakásába – közölte Saághy Flóra, a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

A vádirat szerint március 16-án, az egyik megyebeli kistelepülésen, a vádlott bement a hajlott korú, alapbetegségei folytán nehezen közlekedő asszony házának az udvarára, akinek felajánlotta, hogy megigazítja az ablakain lévő redőnyöket. A sértett beleegyezése után a férfi valóban elkezdte az előszoba redőnyét igazgatni, hamarosan azonban azt állította, hogy annak megszereléséhez alkatrészeket kellene szereznie, amihez pénzre volna szüksége. A sértett ekkor az egyik szoba szekrényéből elővette ruháiba rejtett megtakarítását, hogy pénzt adjon a vádlottnak, aki oda őt kéretlenül követte.

A készpénz rejtekhelyét kifigyelő férfi elterelte az idős asszony figyelmét, és 235.000 Ft-ot vett magához, majd dolgavégezetlenül elhagyta a házat.

A vádlottat a járási ügyészség kifosztás bűntettének elkövetésével vádolja. Vádiratában az ügyészség 3 év börtönbüntetés kiszabására tett indítványt arra az esetre, ha a vádlott a bíróságon beismeri bűnösségét és lemond tárgyaláshoz fűződő jogáról.

A vádemeléskor bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Kiemelt képünk illusztráció!

Fotók+exkluzív Korda-buli videó
Előző sztori

Már a SZIN első napja is nagyot szólt, és messze még a vége

Következő sztori

Ezért volt tegnap büdös a SZIN-en