Kultúra

Hamarosan ünnepel a Kövér Béla Bábszínház

Hamarosan ünnepel a Kövér Béla Bábszínház

2022. augusztus 7., vasárnap
Hamarosan ünnepel a Kövér Béla Bábszínház

Fesztivállal és könyvbemutatóval ünneplik az idén 75 éves szegedi Kövér Béla Bábszínházat augusztus végén Szegeden - tájékoztatta a kulturális intézmény az MTI-t.

Kövér Béla - a szegedi bábszínház alapítója - érettségire készülő, nyolcadik osztályos piarista gimnazista volt, mikor cserkésztársaival - tanári és szülői támogatással - megalakították a Kamara Bábszínházat. A bábszínház ünnepélyes megnyitóját 1946 karácsonyán tartották.

Az intézmény indulásáról és az azt követő több mint hét évtizedről számos érdekességet megtudhatnak az olvasók abból a könyvből, amely Magyarország legidősebb bábszínházának 75. születésnapja alkalmából jelenik meg augusztus végén.

Ezt követően elkészítik Magyarország első összbábszínházi halászléjét az ország mind a 12 bábszínházának közreműködésével, továbbá bejelentik a SZINkópé Fesztivál programját, nely hagyományosan a Bábszínház évadnyitó eseménye az újszegedi Erzsébet ligeten.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.