Hamarosan ünnepel a Kövér Béla Bábszínház

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Fesztivállal és könyvbemutatóval ünneplik az idén 75 éves szegedi Kövér Béla Bábszínházat augusztus végén Szegeden – tájékoztatta a kulturális intézmény az MTI-t.

Kövér Béla – a szegedi bábszínház alapítója – érettségire készülő, nyolcadik osztályos piarista gimnazista volt, mikor cserkésztársaival – tanári és szülői támogatással – megalakították a Kamara Bábszínházat. A bábszínház ünnepélyes megnyitóját 1946 karácsonyán tartották.

Az intézmény indulásáról és az azt követő több mint hét évtizedről számos érdekességet megtudhatnak az olvasók abból a könyvből, amely Magyarország legidősebb bábszínházának 75. születésnapja alkalmából jelenik meg augusztus végén.

Ezt követően elkészítik Magyarország első összbábszínházi halászléjét az ország mind a 12 bábszínházának közreműködésével, továbbá bejelentik a SZINkópé Fesztivál programját, nely hagyományosan a Bábszínház évadnyitó eseménye az újszegedi Erzsébet ligeten.

Előző sztori

Elhunyt Weintrager Adolf, számos szegedi épület megálmodója

Következő sztori

Ég a nádas Szeged külterületén