Sport

,,Ezek nem a mi értékeink" - kitiltanák a zsidózó szurkolókat

,,Ezek nem a mi értékeink" - kitiltanák a zsidózó szurkolókat

2022. augusztus 6., szombat
,,Ezek nem a mi értékeink" - kitiltanák a zsidózó szurkolókat

Öt nagy szegedi sportklub közös közleményben örökre kitiltaná az antiszemita módon megnyilvánult szurkolókat a mérkőzéseikről.

Hétfőn játszotta első bajnoki mérkőzését az MTK ellen a Szeged-Csanád GA a labdarúgó NB II-ben. A találkozó után néhány, magáról megfeledkezett szurkoló antiszemita rigmusokat skandált a stadionon kívül. Az esetről videó is készült, ami után az MTK bejelentette, hogy feljelentést tesz.

Az eset kapcsán a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, a PICK Szeged Kézilabdacsapat, a Szegedi Vízilabda Egylet, a Zengő Alföld Szegedi Teke Egylet, valamint a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapat közös közleményükben bejelentették: kitiltják az ilyen szurkolókat a meccseikről.

,,Büszkék vagyunk a közösségre, melyet együtt építettünk és büszkék vagyunk arra, hogy hétről hétre együtt, egymásért küzdünk. Büszkék vagyunk Szegedre, büszkék vagyunk magyarságunkra,  sikereinkre, a küzdelmeinkre. Mindemellett pedig büszkén vállaljuk értékeinket. Közösségünk egymás segítésére, a közös erőfeszítésekre és az elfogadásra épült, abban a kirekesztésnek, a rasszizmusnak helye nincs. Közösen ítéljük el mindezek legcsekélyebb formáját és megnyilvánulását is – és közösen teszünk ellene." - írja a közlemény.

A sportklubok kijelentették: minden segítséget megadnak a hatóságoknak a hasonló esetek felderítésében, valamint megelőzésében is. ,,Közösségünket megvédjük, így a leghatározottabban lépünk fel a kirekesztés, a rasszizmus, a megbélyegzés bármilyen formája ellen, szankcióinkat pedig összehangolva hozzuk meg. Azon személyek, akik ilyen tevékenységben részt vettek, vesznek, vagy támogatják, nem foglalhatnak helyet sem a Szent Gellért Fórum, sem az Újszegedi Sportcsarnok, sem a Tiszavirág Sportuszoda, sem a PICK Aréna, sem Szeged bármely egyéb lelátóján. Ezen sportszervezetek az ilyen kirekesztő és rasszista elveket vallókat a rendezvényeikről örökre kitiltják, ezzel is példát mutatva mindenkinek az általunk képviselt értékekről." - zárják írásukat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.