Szeged is a legnépszerűbb üdülőhelyek között

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egyik üdülőhelyen sincs az áremelkedések miatt teltház, azonban így is pörög a turizmus: kiderült, hol áll Szeged a népszerűségi listán.

A Szallas.hu adatai alapján Siófok, Hajdúszoboszló, Eger és Balatonfüred a legnépszerűbb belföldi úticélok,

Szeged pedig nem sokkal elmaradva a 8. legnépszerűbb.

A felmérésből az is kiderül, hogy 2020-hoz képest jellemzően átlagosan maximum 15,4 százalékkal nőttek a vendégéjszaka árak egy fő részére a legnépszerűbb településeken. Az idei nyár top tíz belföldi úti céljai közül a szállástípusokat összevonva Egerben például fél százalékkal csökkent az egy főre jutó éjszakánkénti átlagár tavalyhoz képest. Hajdúszoboszlón 1 százalékos a növekedés, Balatonfüreden 2,2 százalékos, Siófokon 3,9 százalékos. Pécsett már átlagosan 8,6 százalékos az emelkedés, Szegeden 10,7 százalékkal, Budapesten 13,1 százalékkal kerül többe idén egy éjszaka egy fő számára.

Bár Hévíz (14 449 forint) után Balatonfüreden a legdrágább egy éjszaka egy főnek, 14 444 forint, ez 2019-hez képest 6,8 százalékos emelés, ami rekordalacsony a mezőnyhöz képest. Mellette Hajdúszoboszló drágult csupán 13,8 százalékkal 2019-hez viszonyítva, a többieknél 22-35 százalékos a változás a pandémia előtti nyár áraival összevetve.

(MTI)

Előző sztori

Soha nem látott szereposztással tér vissza a Mamma Mia a Szabadtérire

Következő sztori

Rutinos támadó középpályást szerződtetett a Szeged-Csanád GA