Nagy nap a mai! Már, akinek van barátja

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ma van ugyanis a Barátság Világnapja.

pszichológusok hét különféle barátságtípust különböztetnek meg, ezek: 

  1. Az élethosszig tartó barátságok.
  2. A legjobb barátok.
  3. A közeli barátok.
  4. Baráti társaságok (ahol az egyes tagokkal nem vagy feltétlenül szoros viszonyban, de együtt szoktatok csinálni dolgokat).
  5. Hobbi haver (akivel együtt végzel valamilyen tevékenységet, ez lehet egy sporttárs vagy az olvasóklubod tagja).
  6. Kényelmi barátságok (akikkel kvázi egymás mellé sodort a sors, játszótéri anyukák csoportja, szomszédok tartoznak ide).
  7. Ismerős-barátok (kollégák, akivel jóban vagy, egy kedves arc a kutyafuttatóból, olyan emberek, akikkel szívesen beszélgetsz, de távolról sem minden témát érintve).

Érdemes átgondolni, ebből a hét típusból megvan-e mind? Ha pedig nincs, akkor annak mi lehet az oka. Bár a mondás azt tartja,

egy barát is elég, ha az igaz barát.

1958 óta tartják Paraguayban, innen terjedt el több Dél-Amerikai államban az ünneplése. Az internet és a közösségi média népszerűvé válása után a Barátság Napjának ünneplése világméretűvé vált - olvasható az ezenanapon.hu oldalán. Az Egyesült Nemzetek Közgyűlése (az ENSZ szerve) 2011-ben nyilvánította nemzetközi nappá. Néhány országban más napokon tartják, van ahol augusztus első vasárnapja, van ahol április 8.

(via wmn.hu)

Előző sztori

“Aki Orbán tusványosi beszédét antiszemitának nevezi, az egy idióta” – üzenték Izraelből!

Következő sztori

Részben vége a benzinárstopnak! Kövesse velünk élőben a szombati Kormányinfót