Szórakozás

Nagy nap a mai! Már, akinek van barátja

Nagy nap a mai! Már, akinek van barátja

2022. július 30., szombat
Nagy nap a mai! Már, akinek van barátja

Ma van ugyanis a Barátság Világnapja.

pszichológusok hét különféle barátságtípust különböztetnek meg, ezek: 

  1. Az élethosszig tartó barátságok.
  2. A legjobb barátok.
  3. A közeli barátok.
  4. Baráti társaságok (ahol az egyes tagokkal nem vagy feltétlenül szoros viszonyban, de együtt szoktatok csinálni dolgokat).
  5. Hobbi haver (akivel együtt végzel valamilyen tevékenységet, ez lehet egy sporttárs vagy az olvasóklubod tagja).
  6. Kényelmi barátságok (akikkel kvázi egymás mellé sodort a sors, játszótéri anyukák csoportja, szomszédok tartoznak ide).
  7. Ismerős-barátok (kollégák, akivel jóban vagy, egy kedves arc a kutyafuttatóból, olyan emberek, akikkel szívesen beszélgetsz, de távolról sem minden témát érintve).

Érdemes átgondolni, ebből a hét típusból megvan-e mind? Ha pedig nincs, akkor annak mi lehet az oka. Bár a mondás azt tartja,

egy barát is elég, ha az igaz barát.

1958 óta tartják Paraguayban, innen terjedt el több Dél-Amerikai államban az ünneplése. Az internet és a közösségi média népszerűvé válása után a Barátság Napjának ünneplése világméretűvé vált - olvasható az ezenanapon.hu oldalán. Az Egyesült Nemzetek Közgyűlése (az ENSZ szerve) 2011-ben nyilvánította nemzetközi nappá. Néhány országban más napokon tartják, van ahol augusztus első vasárnapja, van ahol április 8.

(via wmn.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.