Gazdaság

Lépett az MNB, azonnal erősödni kezdett a forint

Lépett az MNB, azonnal erősödni kezdett a forint

2022. július 7., csütörtök
Lépett az MNB, azonnal erősödni kezdett a forint

Jelentősen erősödött a forint azt követően, hogy az MNB bejelentette, soron kívül, jövő heti monetáris tanácsi ülésen megemeli az alapkamatot is az egyhetes betét csütörtöki, 200 bázispontos kamatemelése után.

A forint az euróval szemben a 404 forintos szintig erősödött.

Az MNB azt írta, az alapkamat és az egyhetes betéti kamat gyors összezárása már a következő, július 12-i monetáris tanács ülésen napirendre kerül.

A dollár árfolyama 398,62 forintra, a svájci franké 409,58 forintra csökkent.

Virág Barnabás, az MNB alelnöke az MTI kérdésére szerdán késő délután előre jelezte, hogy a jegybank csütörtökön az egyhetes betét kamatának megemelésével határozottan reagál az elmúlt napokban kialakult pénzpiaci helyzetre, amely növeli az inflációs kockázatokat és egyértelműen veszélyezteti az árstabilitást, miután újabb mélypontokra gyengült az árfolyam a főbb devizákkal szemben. Az euró legmagasabb jegyzése 416,95 forint, a dolláré 409,82 forint, a svájci franké 421,17 forint lett.

A jegybanki alelnök intervencióját követően csütörtök reggel az eurót 408,44 forinton jegyezték, a dollár jegyzése 399,96 forintra, a svájci franké pedig 412,90 forintra csökkent.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.