Vélemény

Fura világ ez; avagy a jólét lázadása

Fura világ ez; avagy a jólét lázadása

2022. július 14., csütörtök
Fura világ ez; avagy a jólét lázadása

Míg Európát soha nem látott energiaválság fenyegeti; hónapok óta folyamatosan drágul az energia, eddig öt-, hatszorosára (és még fog is tovább), és ezt Magyarország sem úszhatja meg, hiszen nem egy sziget a világ óceánján,

addig ma Magyarországon azok tiltakoznak a leghangosabban, hogy spórolni kell(ene) az energiával, akik szerint soha nem is volt rezsicsökkentés, mert az átverés volt; vagy ha volt is, akkor se volt.

Most meg hiányzik, hogy nem mindenre, csak egy átlagos adagra érvényes a rezsicsökkentett ár.

Eközben a katásokat azok a politikusok akarják megmenteni, és vonulnak az első sorban azokon a tüntetéseken, amelyeket talán ők maguk szerveztek, hogy politikai tőkét kovácsoljanak önmaguknak a felkorábcsolt haragból,

akik meg sem szavazták, tehát nem akarták, hogy legyen ilyen "könnyített adónem", vagy ahogy mostanában nevezni szokás: "intézményesített kiskapu".

Eközben azokról a cégekről kevesebb szó esik, akik ugyan örömmel fizettek számlára a "partnernek", de ahelyett, hogy foglalkoztatták volna - ahogy az elvárható lett volna az esetek nagy részében - a szakembert, tisztességes fizetésért, inkább megúszták olcsóbban. Ez ugyan "win-win" helyzetnek tűnhetett sokáig, pedig sosem volt az valójában. Egyszer ugyanis mindenki eléri majd a 65 éves kort, és akkor nem lesz majd mindegy, mennyi lesz a nyugdíj.

Fura világ ez!

A válságot - ami Európát fenyegeti elsősorban a háború, és önnön rossz döntései miatt - viszont valahogy túl kellene élni. Akkor is, ha az nem lesz kellemes. Mert egyszer lesz holnap is. Nagy- és dédszüleink ennél sokkal rosszabbat is túléltek, nem is egyszer.

Nekünk csak valamennyivel lejjebb kell tekerni a termosztátot,

vagy, ha nem tekerjük lentebb, akkor annyit fizetünk, mint Európában mások is. Ameddig egyáltalán van gáz és áram!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.