Politika

Személyesen üdvözölné a horvát miniszterelnök Orbán Viktort

Személyesen üdvözölné a horvát miniszterelnök Orbán Viktort

2022. május 17., kedd
Személyesen üdvözölné a horvát miniszterelnök Orbán Viktort

"Szeretnék gratulálni a meggyőző választási győzelméhez, és várom, hogy a lehető leghamarabb személyesen is üdvözölhessem" – fogalmazott Andrej Plenkovic horvát miniszterelnök.

Levélben gratulált Orbán Viktornak a horvát miniszterelnök. Mindezt annak ellenére, hogy az utóbbi időszakban elég nagy volt a feszültség a két ország vezetése között a magyar miniszterelnök egyik kijelentése miatt.

Andrej Plenkovic bízik abban, hogy a kétoldalú kapcsolatokat sikerül még jobban elmélyíteni Orbán Viktor következő kormányzati ciklusa idején is. Kiemelte Magyarország és Horvátország hosszú közös történelmét és barátságát. Andrej Plenkovic Orbán Viktornak írt gratuláló levelében sok sikert kívánt magyar kollégájának a megszakítás nélküli negyedik kormányzati ciklusához – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője kedden.

Forrás: index.hu
Borítókép: miniszterelnok.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.