Közélet

Szabó Bálint szerint Botkának nem tetszett Deli Albin kitüntetése

Szabó Bálint szerint Botkának nem tetszett Deli Albin kitüntetése

2022. május 6., péntek
Szabó Bálint szerint Botkának nem tetszett Deli Albin kitüntetése

Szabó Bálint szerint Botka azért akarta egy személyben kiterjeszteni a városi kitüntetéseket az agglomerációk részönkormányzataira, mert nem tetszett neki, hogy a nemrég elhunyt Deli Albint is kitüntették. Szabó azt is kifogásolja, hogy a rendeletből, melynek törvényességét a helyi Fidesz vitatja, kimaradt Szentmihály, és ez is annak a jele, hogy Szentmihályt az önkormányzat el akarja sorvasztani.

Haág Zalán szerint Szentmihály bűne az, hogy a Fidesz-KDNP-re, Mihálffy Bélára szavaztak. Ezután ismerteti a Szeged Televízió nézői számára, hogy mi is történt a legutóbbi zárt ülésen, melyen ezt a rendeletet vitatták. Ezt ugyanis a nyilvánosság nem láthatta, és mi sem tudósíthattunk róla, mivel a zárt ülések napirendje nem sajtónyilvános.

Szabót egyébként Deli Albin nevének említése miatt a polgármester és Fodor Antal is jogszabálysértőnek gondolja. Mihálffy felé Fodor is megerősítette, hogy a civil fórum kiskundorozsmai díját nem kívánja érinteni az önkormányzat.

Az önkormányzat soron kívül meg is szavazta a rendeletet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.