Politika

Novák Katalin átvette a Sándor-palota kulcsát

Novák Katalin átvette a Sándor-palota kulcsát

2022. május 10., kedd
Novák Katalin átvette a Sándor-palota kulcsát

Közösségi oldalán jelentette be Novák Katalin köztársasági elnökasszony, hogy átvette a Sándor-palota kulcsát elődjétől, Áder Jánostól. Novák Katalint március 10-én választotta meg öt évre az Országgyűlés több mint kétharmados többséggel, mától hivatalosan is ő az államfő, az ünnepélyes beiktatása hétvégén lesz a szegedi születésű politikusnak.

Az új köztársasági elnök hétfőn bejelentette, hogy a Sándor-palota hivatalvezetői tisztségét Ekler Gergely korábbi államtitkár tölti be, az államfő kabinetfőnöke pedig Schanda Tamás lesz. Arról, hogy kik segítik a munkáját, ebben a bejegyzésében írt bővebben Novák Katalin.

NYILVÁNOS LESZ A BEIKTATÁSI ÜNNEPSÉG

Magyarország első női köztársasági elnökének ünnepélyes beiktatása május 14-én, a Kálvin téri református templomban ökumenikus istentisztelettel kezdődik, beiktatási ünnepi beszéde a Kossuth téri díszceremónián hangzik el. A katonai tiszteletadás után - mások mellett - fellép Rúzsa Magdolna énekes és Balázs János zongoraművész. Mindkét esemény nyilvános. Május 14-én kora délután megnyitja kapuit a Sándor-palota, ahova szintén minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.