Kultúra

Megérkezett Amerikából a cowboy-kiállítás anyaga

Megérkezett Amerikából a cowboy-kiállítás anyaga

2022. május 30., hétfő
Megérkezett Amerikából a cowboy-kiállítás anyaga

Hosszú utat tettek meg, de végre itt vannak: megérkeztek Szegedre, a Móra Ferenc Múzeumba a leendő cowboy-kiállítás tárgyai az Egyesült Államokból. Az oklahomai cowboy múzeumban több napon keresztül csomagolták a tárgyakat, majd teherautóval Dallasba szállították őket. Onnan repülővel először Frankfurtba érkeztek, ahol újabb vámügyi eljáráson estek át, majd a Liszt Ferenc Repülőtéren landoltak. Itt ismét teherautóra tették őket és május 30-án délután megérkeztek a szegedi múzeumba.

A tárgyaknak rövid akklimatizációra van szükségük, hogy „megszokják” új helyüket, majd a Móra Ferenc Múzeum szakemberei megkezdik a tárgyak kibontását, kicsomagolását. Az eredeti tárgyak között találhatunk sarkantyúkat, nyerget, különböző cowboy öltözeti darabokat, kalapot és további, a cowboy világhoz kapcsolódó relikviákat is.

A Legendás vadnyugat című kiállítást az idei Múzeumok Éjszakáján, június 25-én nyitják meg. A tárlaton a cowboyok és indiánok mindennapjait, szokásait, hozzájuk kapcsolódó történeteket és legendákat ismerhetnek meg az érdeklődők.

Fotók: Móra Ferenc Múzeum

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.